EPA-EFE/Andrej Čukić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će nastaviti da obara rekorde, izjavio je trener sedmog igrača sveta Goran Ivanišević za hrvatske medije.

Đoković je u karijeri osvojio 90 ATP trofeja, dok Švajcarac Rodžer Federer ima 103. Najviše titula je osvojio Amerikanac Džimi Konors (109).

– Sve što je u vezi sa rekordima, Novaku je zanimljivo. Ostaje pitanje koliko će igrati i koliko će sve to da traje, ali u kakvom je sad trenutku siguran sam da bi mogao i na te rekorde da juriša. Uvek je bio fizički spreman, to nikada nije bio problem i ako tako ostane, uveren sam da bi još tri godine mogao da ostane na vrhu ili pri vrhu i da se bori za sve titule – izjavio je Ivanišević za „Sportske novosti”.

Đoković je izborio plasman na završni turnir sezone u Torinu.

– Jasno je da će Đoković igrati u Torinu, a ostaje pitanje hoće li pre toga ići na Masters u Parizu – dodao je Ivanišević.

Hrvatski trener je izjavio da još nije poznato da li će Đoković naredne godine igrati na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu.

– Kako se ništa nije promenilo u njegovim razmišljanjima o vakcini, treba videti šta će i kako odlučiti Australijanci – zaključio je hrvatski trener.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here