Tanjug/AP

Novak Đoković dominira svetskim tenisom i sa 36 godina. U 2023. godini osvojio je tri grend slema, igrao finale četvrtog, završava sezonu kao prvi reket sveta i to sa titulom na završnom mastersu. Veliku ulogu u svemu tome ima i Goran Ivanišević koji je unapredio određene elemente u njegovoj igri.

U isto vreme je hrvatski stručnjak priznao i da je Novak njega mnogo unapredio kao trenera, pa je tako u razgovoru sa srpskim novinarima u Torinu pričao baš o toj temi.

– Mora takav igrač da ti unapredi sve i da samo stoji i da te gleda u oči. Posebno kada vidiš sve, imao sam tu sreću, kao obožavalac tenisa i neko ko je duže tu od njega, tu čast da ga gledam iz nedelje u nedelju. I kada mislim da sam sve video, on me iznenadi, uradi nešto bolje, luđe… postao sam bolji trener – ispričao je Ivanišević.

Prokomentarisao je i detalje koje je primetio kod Srbina.

– Napredovao je mnogo u igri na mreži, pozicioniranje, voleje, pametniji voleji, dobio je važne mečeve tim volejima, možda i najbolji tenis igrao je u Australiji, zbog one povrede, pa je morao da skraćuje poene, to je kratko, udaraj i ulazilo je Bogu hvala. Učimo svaki dan jedan od drugog – naveo je on.

Potom je nasmejao sve prisutne.

– Teško će meni biti kada on prestane. Kada prestane, koga da treniram? Biće mi dosadno. Stalno neka nervoza, ludilo, pozitivno negativno, ne znaš da li levo, desno, napred, nazad, pa ne ideš nigde. Navikne se čovek na ludilo, ne znam kako mirno. Biće mi dosadno – rekao je.

Običaj je da treneri dođu na konferenciju posle uspjeha tenisera, tako da je Goran više puta ove sezone bio pred novinarima, što je bio slučaj i u Torinu.

– Meni je uvek drago da vas vidim, posebno ovako, to znači da je Novak nešto osvojio. Nadam se da ćemo se dogodine dosta družiti. Samo je nebo granica, samo da ostane zdrav, da je srećan, zadovoljan u glavi, spreman i da se dobro napravi raspored, da on ima tu želju, volju, motivaciju da igra – rekao je Ivanišević.

Za kraj se još jednom našalio na pitanje šta očekuje od Novaka sledeće sezone.

– Slemovi su prioritet, ali moraš nešto da igraš i pre tih turnira, da uđeš u formu. Plan je ok, dogodine najvažnija stvar je Olimpijada. Biće gadno, idu Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre, pa US open, menjanje podloga, nervoza, ludilo… Prijavio sam se za neke jake tablete, biće interesantna godina – sa osmehom je zaključio Ivanišević.

7 COMMENTS

  1. I Vajda je mislio da može da trenira nekog drugog posle Noleta.
    Nole je i igrač i trener ostalo je servis služba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here