Ivanović: Niko neće prihvatiti nezavisnost Kosova

0

Integracija zabranjena iz političkih razloga: Oliver Ivanović
 

Govoreći o regionalnoj konferenciji u Sarajevu i spornom predstavljanju Kosova na tom skupu, Ivanović je rekao da to nije završena stvar.

"To nije završena stvar. Ako jeste, organizujte regionalni skup bez nas. Biće završena samo kada Srbija to prihvati. Hoće li Srbija to prihvatiti? Ja ne vidim nikoga na političkoj sceni ko bi prihvatio nezavisnost Kosova", naglasio je Ivanović.

On je objasnio da je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju 1244 i samo on može da je tumači i menja.

Ivanović je, u okviru redovnih obilazaka centara u kojima žive raseljeni sa Kosova i Metohije, bio gost gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Jovaševića. U Kraljevu živi oko 20.500 raseljenih sa Kosova i Metohije.

 

Ivanović je rekao da u selima Žač i Dragoljevac u opštini Istok trenutno pod šatorima živi pedesetak porodica, koje su samoinicijativno rešile da se vrate.

 

Predstavnici 26 povratničkih srpskih porodica u selu Žač, kod Istoka na Kosovu i Metohiji, kamenovani su nekoliko puta...a neki od njih odlučili su da se vrate u Srbiju.

Prema njegovim rečima, svi koji žele da se vrate na Kosovo i Metohiju moraju imati dobru političku priliku, a oni koji žele da ostanu u Srbiji, mlađi pogotovo, moraju imati pravu priliku da se u Srbiji integrišu.

"Integracija je do sada bila zabranjena reč iz političkih razloga. Konačno je vreme da kažemo da će neki od njih odlučiti da se integrišu i da bi država i Ministarstvo trebalo da budu od pomoći", rekao je Ivanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here