Izbegnite modni neukus

Moda je odavno prisutna u našim svakodnevnim životima, priznale mi to ili ne. Svaka pripadnica nežnijeg pola želi da izgleda bolje, zato dame prate trendove i modne diktate. Međutim, iako je moda, danas više nego ikada pre, šarolika i izmešana, postoje greške i promašaji koji nisu dozvoljeni.

 

 

Mini suknja uz mini top je jedna od najčešćih i najgorih modnih grešaka, naročito kod mlađih devojaka, koje još tumaraju između stilova i pokušaja izgrađivanja prepoznatljivog izgleda. Kombinacija mini suknje i razgolićenog gornjeg dela tela, doprineće da delujete jeftino i droljasto, a ne privlačno.

 

Umesto toga, mini suknju uparite sa majicom koja ide preko bokova i koja nema gola ramena. Važno je da ne zaboravljate na dužinu majce ali ni na rukave, kratke, tri četvrt ili dugačke. Da biste, ipak, privukli pažnju, ali umećem kombinovanja, celoj kombinaciji dodajte i širok kaiš, od platna ili kože. Kratki top, golih ramena i poluobnaženih grudi uz otkriveni pupak, mogu da nose samo savršeno zategnute dame, koje nisu prešle 25 godina i to samo uz farmerke, bermude ili suknje ispod kolena.

 

Kombinovanje desena i nijansi

Nikada ne mešajte babe i žabe, ako već imate, npr. košulju cvetnog desena, nemojte je nositi uz karirane pantalone ili suknju.

 

Držite se jednog desena, a ostalu garderobu uskladite s jednobojnim tonovima koji se slažu sa odabranim desenom. Jednostavnost je na prvom mestu.

 

Budite obazrivi ako koristite kreme za samopotamnjivanje, jer možete da dobijete šargarepa narandžastu boju kože, pa ćete izgledati prljavo.

Zaboravite, ma koliko vam to izgledalo lepo i "in", na kabaste cipele uz ženstvenu garderobu. Platforme ne idu uz ženstvenost, one mogu da prođu, eventualno, kod tinejdžerki u pojedinim fazama. Ženstvena odeća nalaže i ženstvenu obuću, espadrile, štiklice, sandale, elegantne i udobne cipele… Zaboravite na trendove, jer sve što je trenutno moderno, ne znači i da vam dobro stoji.

 

Jednostavno, ima delova garderobe koji naprosto nisu za vašu građu tela i onda na takvu odeću, ma koliko lepo stajala vašoj prijateljici ili rođaki, vi morate da zaboravite.

 

Mini suknje i helanke nisu za nereprezantativne noge, duboko dekoltirane bluze i haljine nisu za one dame sa velikim poprsjem, strukirana garderoba nije za niske dame, pravougaone građe… Budite realne i garderobu birajte prema građi tela, godinama, poslu i načinu života, a modu koristite samo za isticanje dobrih, odnosno sakrivanje nedostataka…

Verovale ili ne, ali muškarcima uglavnom, ne prija kada vidi na savršenom ženskom telu, tange ispod uskih pantalona ili suknji.

 

 

Ukoliko već nosite usku garderobu, pa još i svetlu, nekulturno je da se ocrtava linija gaćica, zato vodite računa o tim "sitnicama", koje mnogo govore o vašem vaspitanju, ali i načinu i stilu života. Sve što je vulgarno, ne može da bude seksepilno i šarmantno izazovno. Ponekad i ozbiljna bela košulja govori sve…

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime