EPA
Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da su Bošnjaci postali nezaobilazan faktor ne samo u Bosni i Hercegovini nego i na Balkanu i da će učiniti sve da politički nadjačaju i da se na svoj način osvete.

– Nema više nijednog pitanja da, kada računaju šta će se desiti i kada razmišljaju šta će uraditi, u formulu ne ubace i bošnjački narod – rekao je Izetbegović u Fazlagića Kuli pored Gacka na obeležavanju 29. godišnjice formiranja Samostalnog gatačkog bataljona „Šargan“, prenosi „Kliks“.

Izetbegović je, govoreći o proteklom ratu, istakao, kako je naveo, žrtvu, trud i angažman uložen u odbranu BiH.

On je rekao da su Bošnjaci i bosanski patrioti izvanredni ljudi i da nema šta nisu izdržali.

– Svugde su bili dobri, ali nisu sve jedinice bile iste. ‘Šargan’ je sasvim sigurno jedna od najboljih jedinica Armije BiH – tvrdi Izetbegović koji je hvalio uspehe te jedinice na ratištima širom BiH.

– Ovih dana počinje neko drugo poluvreme. Neće ono biti vojno. Učinićemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo. Naša osveta će biti da ćemo napraviti jedno uređeno društvo, jednu evropsku zemlju u kojoj će biti civilizacijski odnosi – kazao je Izetbegović.

Govoreći o negiranju genocida, Izetbegović je kazao da će, kako tvrdi, BiH braniti istina, ali i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma poput SAD-a i Evropske unije.
-NATO je u BiH. Ovde su Amerikanci i Evropljani. Nigde otići neće – zaključio je Izetbegović, prenosi Tanjug.

2 COMMENTS

  1. Да сам ја Бошњак и ја би се из освете дивљим Србима, одселио у Турску.

  2. knight::tisi poreklom turćin ti to znaš ali kriješ.
    Zivela::??,,budi bolji nego što si bijo,pusti te iluzije:ne mrzi nikog bre:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here