EPA/Fehim Demir
Bakir Izetbegović

Predsednik SDA Bakir Izetbegović, posle sastanka Predsedništva stranke, pročitao je usvojene zaključke i ocenio da u državi stanje od rata nije bilo teže.

– Pozvali smo SNSD da prestanu s blokadama koje drastično pogoršavaju odnose u zemlji. Kriza traje 15 godina i mislim da su štete nemerljive. Desetine hiljada ljudi bi ostali da nije bilo Dodika – izjavio je Izetbegović.

Izvorni Dejton ne postoji jer u njemu je predviđena njegova promena, posebno na jačanju države, naveo je on i dodao da je SNSD učestvovala u tome.

– Tu se ne može ići nazad – rekao je Izetbegović.

Kaže da SDA pozdravlja angažman SAD na izmenama Izbornog zakona, ali da su zabrinuti zbog istupa međunardnih zvaničnika koji su na liniji HDZ-a.

– Pitanje Doma naroda će morati da se rešava paralelno sa zahtevima HDZ, odnosno izbora članova Predsedništva. Nadam se da će se pregovarati u širem krugu i pozivam druge stranke da se priključe, ovo ne sme biti tema za ostvarivanje političkih poena – kazao je on.

Izetbegović je rekao da odluke vezane za državnu imovinu ne smeju biti vezane za zatvaranje OHR, te da je najvažniji uslov iz kriterijuma “5+2” procena stanja u BiH, a ono nikad nije bilo gore.

– Nadam se da su pogrešne glasine koje dolaze do mene – zaključio je Izetbegović.

Povodom rudara koji protestuju, Izetbegović je rekao da se ne smeju smanjiti njihove plate, niti na bilo koji način ugroziti standard rudara.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here