Izgleda da se kraj nazire! Još jedna saga dobija svoj epilog – Sergej Milinković Savić nikad nije bio ovako blizu nekom klubu, kao što je Mančester junajtedu, tako bar tvrdi “Gazeta delo Sport”.

 

Ugledni italijanski list nastavlja priču Republike od pre dva dana i navodi da je agent srpskog veziste Mateja Kežman dobio odrešene ruke da utanači poslednje detalje ovog velikog posla. Čak se dodaje da je Kežman već u Mančesteru.

“Gazeta” dalje navodi da je ugovorena cena 75 miliona evra, koliko će Junajted uplatiti u cugu Laciju, odnosno da su u igri i bonusi. Oni lakše ostvarivi iznose pet miliona evra, ono teže dodatnih 10 miliona, što znači da bi ukupna vrednost ovog posla mogla da dostigne sumu od čak 90 miliona evra.

Kada je u pitanju plata ona bi trebalo da iznosi 5.8 miliona evra na godišnjem nivou i tako u narednih pet sezona. Ali upravo o tim detaljima pregovaraće Mateja Kežman sa gazdama Junajteda. Italijanski list konstatuje da upravo zbog tih razgovora sa SMS-ovim agentom Ed Vudvord nije otputovao na turneju zajedno sa ekipom.

Sad bi, dakle, trebalo da je definitivno poznat redosled događaja za naredne dane: prvo bi morao da usledi definitivan dogovor oko ličnih uslova Sergeja Milinkovića Savića, zatim paraf, a onda i finiš pregovora oko transfera Pogbe u Real.

Kad je Lacio u pitanju on je već naciljao potencijalne zamene za srpskog vezistu. U najužem krugu kandidata ostala su dva imena – Jusuf Jazidži (22) iz Trabzona i mladi Mađar Dominik Soboslai (18) iz Salcburga.

Ni jedan ni drugi Rimljane neće koštati manje do 20 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here