pixabay.com

Lice koje je detaljno očišćeno i pripremljeno bolje će držati šminku, pa će ona trajati satima, sve do jutra.

Kada je lice dobro pripremljeno, bolje će se ponašati pod uticajem raznih spoljašnjih faktora, poput suvog vazduha, znoja, vrućine, a šminka se neće razmazivati. Evo šta treba da uradite:

1. Čišćenje lica

Nežno sredstvo za čišćenje i blago topla voda idealni su za većinu tipova kože, a tu je i piling, koji će skinuti sloj mrtvih ćelija. Ovo je osnova lepe kože koja time dobija onaj toliko željeni blistavi sjaj.

2. Hidratacija

Nakon čišćenja lice dobro prima kreme i serume, stoga je sledeći korak kvalitetna hidratacija. Koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i onu koja je bez ulja, kako ne bi začepila pore.

3. Prajmer je važan

Prajmeri su formule koje matiraju i lice čine ujednačenim. To su formule koje ujedno licu daju efekat kao da ste stavili neki dobar instagram filter.

4. Vreme za puder

Puderi nove generacije su super lagani i fluidni, daju licu lagano prirodni izgled. Znaju manje prekrivati, pa je nakon njih dobro aplicirati i korektor na mesta koja se crvene, poput bubuljica, fleka. Prekrijte i podočnjake, ali samo na unutrašnjem delu oka, ne na spoljnom. Tamo mogu samo ući u bore i naglasiti ih.

5. Fiksator za postojanost

Sprejevi koji idu na kraju, kad ste se našminkali, čine šminku postojanom. Super su kao element koji daje lagani sjaj, ali opet ima i onih koji matiraju. U zavisnosti od tipa šminke, birajte fiksator i nanesite ga na čitavo lice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here