Tanjug
Gabrijel Eskobar

Poslanik ABK Palj Ljekaj ocenio je da je izjava izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara najteži udarac koji je Kosovo dobilo zbog premijera Aljbina Kurtija i njegovog protivljenja SAD.

Ljekaj je, povodom izjave Eskobara da je Amerika zabrinuta što je Kosovo ne tretira kao partnera i ne radi zajednički na regionalnoj stabilnosti, već podriva dijalog, kojem su SAD u potpunosti posvećene, naveo da je sada ključno pitanje kakve će posledice to proizvesti.

– Nije stvar u tome koliko premijer ili njegova vlada brinu. Pitanje je šta će biti posle ovoga sa državom Kosovo. Eskobarova izjava je najteži udarac koji je Kosovo dobilo zbog Alјbina Kurtija i njegovog protivlјenja SAD. Alјbin Kurti se predstavio Sjedinjenim Državama kao druge antiameričke autokrate, ugrožavajući poziciju Kosova kao stalnog i sigurnog saveznika SAD – rekao je Ljekaj.

5 COMMENTS

  1. Eskobar i ostali samo tandrču kao levo krilo rašafjenog blatobrana DAJCA na leru ! Uradite nešto konkretno ! Dosta priče !

  2. Ma rade konkretno,vidi se rezultat njihovog rada,sve vise napade na Srbe i ostala maltrtiranja..?

  3. Паламуди се у договору с Вучком, да га неби издаја Косова коштала власти, јер он њима одговара. Мора се то полако, развлаче нас као жваку. Видиш да се полако, али сигурно све предаје шипртарима а Вучко даље добија изборе из као из п…. Или је народ ћорав крај очију или му је у међувремену стварно постало свеједно за Ковсово. А неку алтернативу, као МИ, разваљују у старту са кртицама, као што је Несторовић. Ој Србијо туго моја!

  4. SAD su bombradovale Srbiju 1999, otele deo teritorije i ustupile ga albanskim teroristima i autokratama na upravljanje uz progon srpskog naroda, a sada napuštaju Bonstvil i naoružavaju OVK – ništa dobro za srpski narod !!! Ispravno bi bilo da SAD razoruža OVK, da KFOR umesto NATO pakta prepusti pravim međunarodnim snagama iz zemalja koje poštuju rezoluciju SB 1244 i na kraju obezbedi povratak 999 srpskih vojnika u srpske sredine !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here