Tanjug/HINA

U Piranu i Izoli u Sloveniji, zbog izlivanja mora, oglasile su se sirene koje upozoravaju na opasnost jer postoji mogućnost, prema prognozama hidrologa, da bi mogli da budu poplavljeni niži delovi obale do visine od oko 40 centimetara.

Zbog plavljenja duž vodotokova, vatrogasci su tokom noći intervenisali na Bledu, u Kranju, Radovljici i Kamniku, objavila je RTV Slovenije.

Štab civilne zaštite za Severnu Primorsku saopštio je da je jutros nešto posle pet sati došlo do pokretanja klizišta, dužine od 10 do 15 metara, u naselju Jazne u opštini Cerkno koje ugrožava stambeni objekat.

Problema je tokom noći bilo i u ataru Rateče gde je nivo vode u jezeru Ledine dostigao kritičnu granicu i gde je poplavljeno nekoliko objekata i put Rateče – Planica.

Slovenačka Agencija za životnu sredinu izdala je za narandžasto upozorenje za severozapad zemlje zbog mogućih pljuskova, a za jugozapad zbog jakih naleta vetra koji su jutros prelazili 50 kilometara na sat. Kako je saopšteno iz Agencije, kiša i oluja će prestati danas do sredine dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here