Privatna arhiva

U “Maloj galeriji” u Aranđelovcu u petak, 2. decembra, u 19 časova, otvara se reprezentativna izložba fotografija “Portreti patrijarha Pavla”, autora Hadži Marka Vujičića.

Reč je o jedinstvenoj zbirci od 33 portreta jednog od najomiljenijih srpskih poglavara nastalih u periodu od 2003. do 2009. godine.

Ovaj broj fotografija simboliše ujedno i godine života Isusa Hrista, ali i 33 godine koliko je patrijarh Pavle proveo na Kosovu kao episkop raško-prizrenski.

Izložba “Portreti patrijarha Pavla” čuva se u postavci Muzeja Mladenovca, a do sada je prikazana u više desetina gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i dijaspori.

Hadži Marko Vujičić, član je Međunarodne asocijacije novinara i Udruženja novinara Srbije i fotoreporter redakcije Frankfurtskih Vesti – jedinog dnevnog lista za srpsku dijasporu koji ove godine proslavlja vredan jubilej – tri decenije postojanja.

Vujičić je završio Bogosloviju Svetoga Save, a diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Kao student honorarno je radio u listu “Pravoslavlje”, a do 2007. godine bio je urednik fotografije ovog lista.

Za svoj rad, od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja dobio je medalju Vaseljenske patrijaršije Apostol mira, ljubavi i nade, a od Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine dobio je, kao urednik fotografije Pravoslavlja, zlatnu medalju regenta Aleksandra Karađorđevića, zlatnu medalju kralja Petra I Karađorđevića i medalju vojvode Stepe Stepanovića.

Izložba u “Maloj galeriji” u Aranđelovcu traje do 22. decembra, a ulaz je slobodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here