EPA/Abed al Hashlamoun
Izraelski vojnici

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif rekao je da postoje ozbiljni dokazi o umešanosti Izraela u ubistvo iranskog naučnika.

“Taj podli čin, pri čemu postoje ozbiljni dokazi o ulozi Izraela, pokazuje očaj zlikovaca u huškanju na rat”, napisao je Zarif na Tviteru.

On je pozvao međunarodnu zajednicu, posebno Evropsku uniju, da prekine s politikom duplih standarda i osudi čin “državnog terorizma”.

Savetnik vrhovnog iranskog lidera Hosein Dehgan obećao je da će država odgovoriti na ubistvo nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea.

– Obrušićemo se poput groma na ubice mučenika – rekao je Dehgan.

Ranije danas objavljeno je da je u Iranu je ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizad – šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana.

“Danas popodne naoružani teroristi su izvršili napad na šefa Organizacije za istraživanje inovacija Ministarstva odbrane. Tokom sukoba njegovog obezbeđenja sa teroristima Mohsen Fahrizad je ozbiljno ranjen i hospitalizovan je. Nažalost, napori lekara su bili bezuspešni i pre nekoliko minuta je umro mučeničkom smrću”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je saopštilo da je reč o terorističkom napadu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime