Tanjug/AP
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Izraelska vojska saopštila je danas da je misija uništenja Hamasove infrastrukture u severnoj Gazi završena, kao i da je smanjila svoje vojne operacije u tom delu Pojasa dok se ofanziva usmerava na jug te enklave.

Poslednjih nedelja, Izrael je smanjio vojne napade na severnu Gazu dok proširuje ofanzivu na jugu te teritorije, gde se većina od 2,3 miliona Palestinaca u Gazi nalazi u malom području, usled humanitarne katastrofe i konstantnih vazdušnih napada, prenosi AP.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je ponovio da se rat neće završiti sve dok se ne ispune ciljevi eliminacije Hamasa, vraćanja izraelskih talaca i obezbeđivanja da Gaza neće biti pretnja Izraelu.

– Ovo kažem i našim neprijateljima i našim prijateljima, ovo je naša odgovornost i ovo je obaveza svih nas – saopštio je Netanjahu.

U izraelskim napadima vazduhom, kopnom i morem ubijeno je više od 22.700 Palestinaca i ranjeno više od 58.000, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, ističući da su dve trećine ubijenih žene i deca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here