EPA/Martial Trezzini
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Izraelska ambasada u Hrvatskoj saopštila je danas da se izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je “Izrael izgubio njegove simpatije”, negativno ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika posle napada Hamasa.

“Nečuvena izjava hrvatskog predsednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju saosećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena varvarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene širom sveta”, stoji u objavi ambasade Izraela na platformi X (Tviter), prenosi Index.hr.

U objavi se navodi i da Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na rečima podrške “u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima”.

Hrvatski predsednik Milanović izjavio je u četvrtak da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu i da “pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistva civila”.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to “jedan idiotski potez”, preneli su hrvatski mediji.

4 COMMENTS

  1. I, šta je u stvari netačno u izjavi hrvatskog predsednika? Ako Izrael uzvraća tako što čitave stambene kvartove u Gazi pretvara u gomile šuta, da li je zaista mnogo drugačiji od Hamasa?

    • Netacno je sto optuzuje Izrael koji sada odgovara na napade Hamasa.A nigdje ne optuzuje Hamas koji je prije nekoliko dana napao Izrael.

  2. EU finansira i dalje Gazu – ko kontroliše kuda idu te pare, možda i direktno Hamasu. A ko je glavni u EU – pa Nemačka. A šta je Hrvatska – pa nemačka gubernija. Da li se po EU zatvaraju jevrejske škole – navodno zbog bezbednosti, kao da razvijene zemlje ne mogu zaštititi sve svoje gradjane! I da ne zaboravimo da se na Balkanu iscrtavaju granice iz perioda 1941-1945…plašim se da ovo nije neki pokvareni ringišpil u kome će na kraju jedna strana opet ubijati Jevreje, Srbe i Ruse…samo Arapi moraju biti mudri, ako svet želi da istera zver na videlo !!!

  3. Svasta si nabrabonjala, a od svasta – nema nista. To ne veze kraj s krajem. Pre svega upravo Rusima odgovara ovaj sukob. Da Zapad malo skrene paznju sa rata u Ukrajini. Dalje: Rusi podrzavaju i podrzavat ce i dalje Palestinski narod koji zivi od 1948 u aparthejdu, pod okupacijom i konstantnim ubijanjem i oduzimanjem palestinske zemlje. Rusi su u boljim odnosima sa Iranom i islamskim zemljama nego sa Bibijem i njegovom administracijom. Kako si tu nas uvrstila – ajde, nek to ostane enigma. A arapska mudrost … e to je tek vrhunac tvog komentara. Tu se vec ostaje bez reci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here