commons.wikimedia.org/www.flickr.com/people/45644610@N03
Izraelska vojska

Izraelska vojska (IDF) je najavila iscrpnu i istinitu istragu o smrti više od 100 Palestinaca koji su ove nedelje čekali humanitarnu pomoć na severu Gaze, nakon što je taj zločin izazvao osude i pozive na međunarodnu istragu.

– Istražujemo ovaj incident, imamo svu dokumentaciju koja nam je potrebna da bismo sproveli iscrpnu, istinitu istragu o činjenicama o ovom incidentu i iznećemo naše nalaze. To je bila humanitarna operacija koju smo vodili i tvrdnja da smo namerno napali konvoj i namerno povredili ljude je potpuno neosnovana – rekao je portparol IDF Danijel Hagari u subotu novinarima u Tel Avivu.

On je dodao da je to četvrta takva operacija na tom području, prenosi Rojters. Zdravstvene vlasti Gaze saopštile su da je 118 ljudi ubijeno u incidentu u četvrtak, pripisujući odgovornost za masakr izraelskoj vojsci.

Izrael je osporio te cifre i rekao da je većina žrtava pregažena dok je masa pokušala da stigne do kamiona sa humanitarnom pomoći.

Izraelski zvaničnik je rekao da su vojnici “u ograničenom odgovoru” pucali na gomilu za koju su smatrali da predstavlja pretnju.

1 COMMENT

  1. Vojska naredila,a sad “istražuje”, kako Ameri, oni sve istraže, pautvrde, da nisu krivi, nego je to nesrećan slučaj ili sticaj okolnosti!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here