Izraelski vojnici ubili palestinskog mladića

0

Lekar u Nablusu je kazao da je 16-godišnji Mohamed Kadus podlegao ranama, zadobijenim u grudi, a drugi 17-godišnjak je pogođen u glavu. Obojica su učestvovala u demonstracijama tokom kojih su bacane kamenice na izraelske vojnike kraj tog grada.
 

Izraelska vojska je potvrdila da je rasterala grupu Palestinaca na severu Zapadne obale i da su dva Palestinca povređna.
 

Novi sukobi na Zapadnoj obali

Takođe je rečeno da vojnici nisu ispaljivali živu municiju, već da su koristili oružje za kontrolu nereda, poput suzavca i gumenih metaka da oteraju Palestince koji su se približavali obližnjem jevrejskom naselju. Današnja palestinska žrtva je prva u čitavoj seriji sukoba koji su izbili ove nedelje u znak protesta zbog osvećenja drevne sinagoge u jerusalimskom starom gradu, podseća Rojters.
 

Očekuje se da će ubistvo povećati napetost.
 

Islamistički Hamas i rivalski umereniji Fatah upozorili su da rad na obnovi sinagoge Hurva u jevrejskom kvartu starog grada dovodi u opasnost džamiju Al Aksa, udaljenu 400 metara, koja je treća po važnosti u islamu.
Neredi su danas izbili u selu u kome se to inače dešava skoro svake nedelje zbog izvora vode za koji Palestinci tvrde da jevrejski naseljenici pokušavaju da ga iskoriste za sopstvenu upotrebu.

 

Stotine Palestinaca sukobilo se nedavno sa izraelskom policijom u nekoliko kvartova u istočnom Jerusalimu, bacajući kamenice i paleći smeće i automobilske gume.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here