Izvor okupio humaniste

0

Folklorno Muzičko društvo Izvor iz St. Galena organizovalo je u klupskim prostorijama humanitarno druženje sa srpskim folklorašima iz Švajcarske. Uz pesmu i igru družili su se "Vuk Karadžić" iz Šenenverda, "Abraševići-CH" iz Vetingena, "Dobrivoje Putnik" iz St. Galena, Kolo iz Nojhauzena, Sloga iz Ciriha, Polet iz Švica i Kolo iz Forarlberga u Austriji.
Druženje je dugo trajalo uz lepu muziku, a sav prihod od prodaje roštilja, kolača i pića će ići u humanitarne svrhe. Veoma lep gest folkloraša koji su se odazvali i tako doprineli da ova humanitarna akcija prolazi u najboljem redu.
– Okupili smo srpska folklorna društva, a u centru svega je humanitarna zarada, da bi se pomoglo našem ugroženom narodu. Jedan deo sredstava ćemo uputiti Srbiji, a drugi Republici Srpskoj – kaže Aleksa Plavšić, predsednik FMD Izvor, rodom iz Novog Pazara, a živi u St. Galenu.
– Došlo je više od 200 folkloraša. Za sada još ne znamo koliko je sakupljeno novca, ali kada budemo napravili obračun, o tome ćemo obavestiti javnost – dodaje Plavšić.
– Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija, sakupilo se dosta folkloraša, a gde nas ima dosta tu se može i sakupiti dosta para. Nadam se da je ovo tek početak akcija koje su folkloraši zamislili i biće to intenzivirano do kraja godine – kaže Tane Milićević, predsednik folklornog udruženja "Dobrivoje Putnik" iz St. Galena, i dodaje:
– Nažalost, izgubili smo poverenje u organizaciju u otadžbini, tako da ne želimo da naši prilozi odlaze na "slepo", nego ćemo direktno predati pomoć onima kojima je najpotrebnija – naglasio je Miličević.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here