pixabay.com
Foto: Ilustracija

Atlantic grupa objavila je danas da je Palanački kiseljak sa brendom vode Karađorđe prodat beogradskom Vik Pro Univerzalu.

Na internet sajtu Atlantica navodi se da je nađen “strateški partner za Palanački kiseljak”.

Ističe se da je Vik Pro Univerzal d.o.o. firma sa dugogodišnjim iskustvom u segmentu voda i bezalkoholnih napitaka.

“Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal d.o.o. kupoprodajni ugovor za prodaju proizvodne lokacije Palanački kiseljak u Smederevskoj Palanci. Predmet kupoprodaje je cjelokupna proizvodna lokacija sa svom imovinom, uključujući i tradicionalni brend mineralne vode na tržištu Srbije – Karađorđe” naveo je Atlantic.

Dodaje se da je Vik preuzima i zaposle u Palanačkom kiseljaku.

Atlantic Grupa nastaviće da na toj lokaciji, ubuduće uslužno, proizvodi i puni brend Cocta.

Dodaje se da Vik Pro Univerzal ima dugogodišnje iskustvo u segmentu voda i bezalkoholnih pića, dosad primarno na području trgovine.

Naglašava se da Vik ima viziju i ambiciju da dugoročno razvija Palanački kiseljak i njegove zaposlenike.

Atlantic navodi da je prodaja ove proizvodne lokacije deo procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu s Atlanticovom korporativnom strategijom.

2 COMMENTS

  1. Podaci koje iznosite su neistiniti. Vlasni i prodavac je hrvatska kompanija a ne srpski proizvođač, a prvobitni kupac je bila slovenačka firma, proizvođač Cocte. To je bila prva prodaja SRPSKE vode strancima, a srpska voda trebala bi da bude ostavptina srpskoj deci

  2. Preprodaju samo a vode mineralne nema u prodaji nigde vec dugo,dugo vremena u Sumadiji.Nekom ocito odgovara da ne radi Palanacki Kiseljak.Sramota sta se radi sa brendom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here