Ugovor je potpisan na dve i po godine, uz opciju produžetka u slučaju plasmana na Mondijal 2022. godine.

Ljubiša Tumbaković je i zvanično novi selektor Srbije! Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su posle Izvršnog odbora, održanog u “kući fudbala” u Staroj Pazovi, jednoglasno izabrali Tumbakovića za naslednika Mladena Krstajića, smenjenog 13. juna, nekoliko dana posle debakla “orlova” u Ukrajini.

Legendarni trener Partizana je tako konačno seo na klupu reprezentacije, dobio je funkciju koju je zaslužio i mnogo ranije, ali se kockice, sve do sad, nisu poklopile. Napokon jesu, posle odlaska Tumbakovića sa klupe Crne Gore i smene Mladena Krstajića. Prethodnih dana se radilo na dogovoru, koji je postignut za vikend, a ozvaničen u ponedeljak.

Ugovor između Tumbakovića i čelnika FSS je potpisan na dve i po godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a u slučaju da “orlovi” obezbede plasman na Mondijal, biće automatski produžen do juna 2024. godine. Dužina ugovora je dokaz da čelnici FSS veruju u projekat koji je iskusni 67-godišnji stručnjak predstavio, pa Tumbaković neće biti uslovljen plasmanom na EURO, iako će on svakako biti prioritet jer reprezentacija na kontinentalnom takmičenju nije igrala od 2000. Olakšavajuća okolnost za Tumbakovića je da, pored praktično već izgubljenih šansi da se domogne cilja kroz kvalifikacije, može do najveće kontinentalne smotre i kroz plej-of Lige nacija, koji je na programu u martu sledeće godine. Tumbaković će debi na klupi imati 7. septembra, protiv Portugala u Beogradu, u meču kvalifikacija za EURO 2020.

Saradnici Janković i Belojević

Tumbaković će uskoro objaviti i spisak asistenata u stručnom štabu, a izvesno je da će mu najbliži saradnik, kao i u Crnoj Gori, biti Aleksandar Janković. Trener golmana biće Darko Belojević. Ostatak tima saznaće se narednih dana, a Tumbakovićeva velika želja da ponovo sarađuje sa Zoranom Mirkovićem. Popularni “Bata” je bio najbliži saradnik Tumbakoviću u Crnoj Gori, sve do avgusta prošle godine, kad je preuzeo Partizan, sa čije je klupe otišao u martu.

1 COMMENT

  1. Ljubisi Tumbakovicu zelim puno srece i uspeha! Bez sumnje je on patriota i iskusan trener… ali dali ce to biti dovoljno ? Videcemo, ja mislim nazalost da nece jer su strukture (sistem) iznad ostale iste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here