2 : 2
JANG BOJS - CRVENA ZVEZDA

Strelci:1:0 Asale u 8, 1:1 Degenek u 18, 1:2 Mateo Garsija u 46, 2:2 Oro u 74. iz penala.

Na stadionu “Švajcarska” u Bernu, u prvoj utakmici našeg i švajcarskog prvaka u plej-ofu za Ligu šampiona (revanš u utorak u 21 čas) – 2:2. 

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Kanjas, Ivanić, Vukanović (od 85. Petrović), Mateo Garsija (od 55. Žander), Marin, Boaći (od 76. Tomane). Trener: Milojević.

Jang bojs: Fon Balmos, Lotomba, Luštenberger, Ceziger, Garsija (od 68. Janko), Martins Pereira, Sijero (od 57. Fasnaht), Asale, Ebišer (od 73. Oro), Ngamalu, Nsame. Trener: Seoane.

Za ovakav se remi kaže da bi bio oberučke prihvaćen da je ponuđen pre utakmice. Zvezda je ostvarila sve što je planirala u Bernu – nije izgubila, a dala je dva gola – ali je iz švajcarskog glavnog grada mogla da se vrati i pevajući.

Vodila je s 2:1, a onda se povukla. Dala je Jang bojsu priliku da neprestano igra pred njenim golom, pružila mu je kao na dlanu šansu da bude opasan i to joj se obilo o glavu. Ista, dakle, priča kao u prvoj utakmici s Kopenhagenom u prošlom kolu i to pred svojom publikom. I švajcarski prvak je kružio oko šesnaesterca “crveno-belih” dok mu na kraju karta nije i došla.

Ali, ako je Zvezda na uzvratnu utakmicu s danskim prvakom otišla i strepeći, remijem s dva gola u mreži protivnika pred njegovom publikom dobila je jedra za revanš na krcatoj “Marakani”. Jang bojs sada priziva ishod iz plej-ofa prošle godine, kada je zagrebački Dinamo igrao 1:1 u Bernu, ali je švajcarski tim pobedio s 2:1 na Maksimiru. Ali, i Švajcarci znaju da ih u Beogradu čeka paklenija atmosfera.

Kraj utakmice

89`: U Zvezdinom petercu bilo je kao u kazanu. U samo minut lopta je dvaput prošla tik pored stative.

85`: Borjan je izgubio vazdušni duel s Oroom. Lopta je krenula ka praznoj mreži, ali je Gobeljić bio priseban da ispravi grešku svog golmana.

73`: 2:2 – Boaći je skrivio penal, a to je sudija potvrdio gledanjem VAR-a. Zvezdin napadač je u odbrambenoj ulozi, rame uz rame s Ngamaluom, ostao kratak u startu. Nije dotakao loptu, a igrač Jang bojsa je pao u kaznenom prostoru. Oro, samo što je ušao u igru, šalje Borjana u jednu stranu, a loptu u drugu, po zemlji u ugao.

67`: Borjanova parada na šut Ebišera s 20 metara.

65`: Sreća za Zvezdu da je strelac za Jang bojs Asale loše zahvatio loptu iz neposredne blizine na oštar centaršut. Opet je umakao Pankovu.

Zvezda bi, pokazale su to i utakmice s Kopenhagenom, pogotovo prva u Beogradu, bila mnogo efikasnija kada bi Marinovi prodori u protivnapadu imali završnicu. Ili ga fauliraju ili je njegov pas netačan.

60`: Na Marinov centaršut iz kornera Rodić je zahvatio loptu glavom. Malo iznad prečke.

55`: Prva izmena u Zvezdi. Ulazi levi bek Žander, ali ne izlazi Rodić, kao što Milojević uobičajeno menja, već Mateo Garsija, strelac vodećeg pogotka. Izgleda da nema snage za više, ali od njega sasvim dovoljno.

49`: Маrin se oprobao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Lopta je zakačila igrača Jang bojsa u živom zidu povrh glave. Tik iznad prečke je završila u korneru.

46`: 1:2 – Marin je poslužio Gobeljića na desnoj strani. Zvezdin bek je ubacio loptu u šesnaesterac, ona je prošla pored nekoliko nogu, a dočekala ju je desnica Matea Garsije, Argentinca koji je prekjuče potpisao ugovor s “crveno-belima”.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

POLUVREME

45+2: Žuti karton za Aebišera, koji je srušio Marina u njegovom naletu prema golu.

37`: Borjan još jednom pouzdan na golu. Ngameleu je dobio prostor da šutira sa desetak metara, plasirao je loptu prema gornjem uglu, ali ju je Zvezdin čuvar mreže u letu odbio dlanovima.

35`: U tečnoj Zvezdinoj akciji, koju je driblinzima začeo Marin, Mateo Garsija je u njenoj završnici uočio najboljeg Zvezdinog igrača. Marin je bio usamljen, šutirao je elegantno pored golmana, ali je udarac bio slab pa je jedan igrač Jang bojsa otklonio opasnost ispred gol-linije.

26`: Dve panterske odbrane Borjana

18`: 1:1 – Posle centaršuta iz kornera na suprotnu stativu Zvezdin half Degenek je u skoku nadvisio odbrambenog igrača Jang bojsa. Lopta je u luku završila dijagonalno u mreži. Degenek je sličan pogodak dao u revanšu plej-ofa prošle sezone protiv Salcburga (2:2), kada su se “crveno-beli” domogli Lige šampiona.

8`: 1:0 – Mat Jang bojsa u tri poteza. Na dubinsku loptu Ivanić je izgubio vazdušni duel, a loptu prosleđenu glavom Asale je smestio ispod Borjanovih ruku. Pankov je ispustio iz oka napadača iz Obale Slonovače dok je ovaj primao loptu.

4`: Od početka se vidi da Jang bojs ima brze probojne napadače. U odsustvu Jovančića Kanjasu na sredini terena pripomaže Ivanić.

Utakmica je počela

Fotografije dopisnika “Vesti” iz Berna

Argentinsko krilo Mateo Garsija (22) počeće utakmicu, a potpisao je ugovor s “crveno-belima” pre dva dana. Budući da Jovančić ne može da igra zbog žutih kartona, poimenice ovo je Zvezdina ofanzivnija varijanta, ali videće se da li je Milojević nekome predvideo veće zadatke u odbrani uz Kanjasa na sredini terena.

 

U timu domaćina najveća opasnost preti od njegovih ofanzivnih Afrikanaca – igraju Kamerunci Ngamalu i Nsame i Asale iz Obale Slonovače.

Zvezdi je sedma utakmica u Evropi ove sezone, a prva za Jang bojs. “Crveno-beli” nisu mogli da računaju ni na povređene Pavkova i Babića, a na Milunovića zbog crvenog kartona u Kopenhagenu.

Iako joj je domaćin po pravilima UEFA za gostujuće navijače namenio 2.500 karata, Zvezda će, sva je prilika, imati i veću podršku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here