Janko i Viktor u drugom kolu AO

0

Janko Tipsarević slavio je maksimalnim rezultatom na startu Australijen Opena

 

 

Tipsarević je imao neočekivano jakog protivnika u 17-godišnjem Harisonu, koji je prva dva seta izgubio naizgled ubedljivo – ali je na terenu mučio Janka skoro sat i po dok naš teniser nije poveo sa 2:0.

 

Još više problema Tipsarević je imao u trećem setu, koji je trajao 79 minuta. Srbin je tek u taj-brejku uspeo da slomi otpor žilavog Amerikanca i obezbedi plasman u drugo kolo Australijen Opena, u kojem će ukrstiti reket sa 18. nosiocem, Nemcem Tomijem Hasom. Njih dvojica su do sada odigrali dva meča, a rezultat je 1:1.
 

Viktor Troicki se nakon nekoliko odlaganja konačno plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je dovršio meč sa Nikolasom Lapentijem rezultatom 3:1.

 

Viktor Troicki siguran posle prekida zbog kiše
 

 

Srpski teniser je posle dva kraća, a onda i celodnevnog odlaganja meča sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem konačno završio duel prvog kola Australija Opena pobedom od 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1, 6:3.
 

Troicki je još prošle noći započeo meč sa Ekvadorcem, ali je pljusak u dva navrata prekidao ovaj duel. Inače, Lapenti je dobio prvi set, ali je onda srpski igrač preuzeo kontrolu, najpre izjednačio, a onda ubedljivo poveo sa 4:0 u trećem setu, kada je meč ponovo odložen.

 

Celodnevna pauza nije poremetila srpskog tenisera, i on je povratku na teren sigurno završio započeti posao sa 6:3 u četvrtom setu.

 

Viktor će u narednom kolu kolu igrati protiv Florijana Majera, koji je savladao zemljaka Filipa Pečnera sa 3:2, po setovima 0:6, 2:6, 6:4, 6:2, 6:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here