Januarska fudbalska pijaca: Stouk sprema ponudu za Džeka, Nastasić najzad u Šalkeu

0

Beta/AP/P.G.
Na izlaznim vratima Juventusa: Sebastijan Đovinko
 

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

21:08 – Lester je ozbiljno "zagrizao" u januarskom prelaznom roku. U svojim redovima želeli su da vide i Šinđija Okazakija, ali ga Majnc ipak neće pustiti.
20:46 – Aleks Song igra odlično u dresu Vest Hema. Čellnici "čekićara" žele da ga zadrže, ali je problem što njegov matični klub Barselona traži ogromno obeštećenje. Velika plata Kamerunca mogla bi da promeni mišljenje Katalonaca i pusti ga da ostane u Premijer ligi.
20:15 – S obzirom da će Emanuel Adebajor i Roberto Soldado najverovatnije napustiti Totenhem, "pevci" pod hitno moraju da pronađu rešenje u napadu. Za sada se pominje Džej Rodrigez.
19:21 – Trka dva mančestersa giganta za talentovanog Kajne Dirk-Robertsa iz Fulama je završena. Ovaj 15-godišnjak preći će u tabor "đavola".
17:53 – Jaja Sanogo braniće boje Kristal Palasa do kraja sezone. Ostalo je još samo da potpiše ugovor, pošto ga je Arsenal pustio na pozajmicu.

17:20 – Emanuel Adebajor zaboravljena je ličnost u svetu fudbala. Međutim, situaciju bi mogla da "iščupa" Parma koja bi internacionalca Togoa volela da vidi u svojim redovima. Za Adebajora je takođe zainteresovana i Malaga

16:29 – Inter ne staje sa dovođenjem. Na "čizmi" se sve glasnije spekuliše da žele vezistu Totenhema Paulinja, ali se kao mogući problem pojavljuje i zainteresovanost Juventusa.
16:48 – Tomaš Rosicki u ozbiljnim je pregovorima sa Olimpijakosom. Stvar bi vrlo lako mogla da bude završena na radost obe strane, s obzirom da "tobdžije" žele da se reše visoke plate skupocenog Čeha. On bi do kraja sezone branio boje atinskog kluba kao pozajmljen igrač, a na kraju bi tim iz Pireja imao opciju da kupi Rosickog.
16:15 – Jedan od najboljih igrača Juventusa ove sezone Pol Pogba neće biti prodat. Ovu vest italijanskim medijima saopštio je direktor "stare dame" Đuzepe Marota.
15.27Crvena zvezda je poslala ponudu za najboljeg igrača crnogorske Sutjeske Vladimira Jovovića.

14.29 – ZVANIČNO: Matija Nastasić je novi igrač Šalkea. Srpski reprezentativac je došao na pozajmicu do kraja sezone, a Šalke će imati opciju da otkupi ugovor srpskog defanzivca za tričavih 12.800.000 evropskih novčanica.

13.44 – Italijani tvrde da je transfer Samjuela Etoa u Sampdoriju blizu završne faze, međutim… Trener Evertona Roberto Martinez je rekao da nije bilo nikakvog kontakta sa drugim klubovima o transferu Kamerunca.
13.08 – Totenhem traži napadača. Engleski mediji tvrde da su "pevci" bacili

oko na Seviljiog Karlosa Baku, a londonski klub želi da ugovori razmenu i
nudi Roberta Soldada. Teško da će Andalužani "pasti na ovu foru".

12.47 – Agent Mino Raiola je dan posle fantastičnog voleja Pola Pogbe u pobedi Juventusa nad Napolijem rekao da Francuz spada među najskuplje igrače na svetu.
"Vrednost od 80.000.000 evra? Ne znam, ali je jedan od najskupljih igrača na tržištu. Po godinama i brzini napretka je među najboljima na svetu, ali cena uvek zavisi od kupovne moći kluba koji ga želi“, objasnio je Raiola.

12.28 – Stouk se nada Džeku. Klub sa "Britanija" stadiona veruje da će Mančester Siti posle angažovanja Vilfrida Bonija Edina Džeka okarakterisati kao višak, kako bi pokušao da ga dobije na pozajmicu do kraja sezone. Trener Stouka Mark Hjuz sprema ponudu za bosanskog napadača.

11.58 – Saga oko Nastasića se ne smiruje. Delovalo je kao da je pitanje vremena kada će Matija Nastasić da potpiše za Šalke, ali se novi klub uključio u igru. Vest Hem želi da vidi mladog igrača u svojim redovima. Pitanje je sada da li je štoperu bitniji ostanak na Ostrvu ili igranje Lige šampiona sa nemačkim klubom.
11.45 – Svonsi je izabrao zamenu za Vilfrida Bonija, a u pitanju je Papis Sise.

Napadaču Njukasla ugovor ističe za godinu i po dana, a on često nije imao
mesto u startnih 11, te je otvoreno rekao da sa "svrakama" razgovara o
interesovanju drugih klubova.

11.25Lionel Mesi je demantovao tvrdnje da želi da promeni sredinu:
"Ne zahtevam ništa da bih ostao, jer nemam nameru da idem bilo gde“, rekao je Mesi. 
11.08 – Vezista Juventusa Sebastijan Đovinko i golman Fiorentine Neto na leto će postati slobodni igrači, pa klubovi pokušavaju da ove zime odrade razmenu. "Staroj dami" je potrebna rezerva za Điđija Bufona, a Đovinko bi koristio verovatno svakoj ekipi, osim Juveu.

10.56 – Milan je krenuo u potpunu ofanzivu na napadača Rome Matiju Destra, ali pošto "rosoneri" nemaju sredstva za transfer, moraju da pokušavaju da dobiju igrača drugim metodama, pozajmicama i trampom. Problem je što Đampaolo Pacini ne želi da se preseli u Rim, te je time stopiran Destrov transfer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here