pixabay.com

Japan je uložio protest Kini zbog suspenzije viza za japanske državljane i zatražio da se poništi ta odluka, izjavio je danas glavni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno.

– Za žaljenje je što je Kina jednostrano uvela viznu suspenziju iz razloga koji nisu u vezi sa borbom protiv koronavirusa – rekao je Macuno na redovnoj konferenciji za novinare.

Upitan o budućim graničnim kontrolama u Japanu, Macuno je rekao da će vlada odgovoriti na odgovarajući način na osnovu situacije sa koronavirusom u Kini.

Taj potez Kine usledio je nakon što je Japan pooštrio pravila kontrole za putnike koji dolaze direktno iz Kine, uključujući zahtev za negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72 sata pre polaska na put, preneo je Rojters.

Kina je početkom decembra počela da ukida sprovođenje strategije nulte tolerancije prema koronavirusu, uključujući većinu ograničenja na putovanja u inostranstvo.

Zbog povećanog broja obolelih od korone u Kini, veliki broj država širom sveta traži da putnici iz Kine imaju negativan test na koronu da bi im bio dozvoljen ulazak u te zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here