Javne čestitke pevača i glumaca: Puno srce zbog srebra

0

Doneli radost Srbiji: Košarkaška reprezentacija
 

– Ja verujem u čuda tako da sam do poslednjeg trenutka navijao i verovao da ćemo pobediti Amere. Gledao sam utakmicu u velikom društvu i mnogo smo se nervirali i vikali, a ni naše devojke nisu zaostajale u navijanju. Čestitam našim momcima na srebrnoj medalji i mogu samo da im poručim – svaka čast – rekao je Nikola Rokvić.

 

Voditelj Ognjen Amidžić ne propušta utakmice naše reprezentacije, pa je tako bilo i ovog puta.

– Ja sam zaluđenik za sport i ni jednu utakmicu ne propuštam, pa sam i finale gledao sa velikim očekivanjem. Bez obzira na krajnji rezultat naši momci na čelu sa velikim Sašom Đorđevićem su za mane svakako zlatni momci. Nemam nijednu zamerku, mogu samo da im čestitam od srca – poručio je Ognjen Amidžić.

 

Lavovski se borili

– Na žalost nisam gledao finalnu utakmicu, jer sam se u to vreme vraćao kući posle nastupa u Bosni. Ipak, pratio sam šta se dešava, malo se nervirao, ali svaka čast našim momcima. Lavovski su se borili tokom celog šampionata i pokazali da je Srbija i dalje zemlja košarke. Ono što su postigli je veliki uspeh, a svim igračima i Saši Đođeviću čestitam od srca – poručio je Rade Jorović.

Stojanka Mitrović Ćana kaže da kod nje u kući poslednjih dana vladalo vanredno stanje zbog Svetskog prvenstva u košarci.

– U mojoj kući bilo je kao u košnici. Moj sin Luka trenira košarku i prati svaki korak naših reprezentativaca. I ja sam sa suprugom gledala utakmice i bodrila orlove. Doduše, mene su moji momci stalno terali iz sobe, jer su zaključili da naši igraju bolje kad sam ja u drugoj prostoriji – iskrena je Ćana, koja je nakon finalne utakmice sa suprugom i sinom izašla na ulicu da proslavi srebrnu medalju Srbije.

– Mnogo mi je žao kako su naši momci ispraćeni na prvenstvo u Španiju, sa nevericom, ali očigledno da je proradio čuveni srpski inat i bunt, koji ih je vratio na sjajne svetske pozicije. Na terenu su izgarali i oni su za mene bili pobednici pre finala. Žao mi je što se u našoj zemlji fudbal stalno favorizuje, iako igrači ne postižu nikakve rezultate, za razliku od drugih sportista koji nas često obraduju sjajnim rezultatima i medaljama – kaže Ćana.

– Dok su se naši košarkaši borili za zlato u Španiji, ja sam pevala u Rumuniji. Imala sam koncert na trgu u Rešici, a mnogi iz mog okruženja pratili su rezultat basketa preko mobilnih telefona, tako da sam u pauzama nastupa i ja bila u toku kakvo je stanje na terenu. Našim sportistima svaka čast, lepo je što se kući vraćaju sa medaljom oko vrata – rekla je Indira Radić.

 

Gorele mreže

Tokom utakmice mnoge poznate ličnosti su uz burno navijanje stigli i da se oglase na društvenim mrežama, koje su gorele od njihovih komentara.
" Nekad je srebro draže od zlata"- poručio je Vlado Georgiev preko Tvitera.
"Jedna mala Srbija je igrala protiv Amerike! I to finale… I nije se obrukala!!! Bravo momci!"- napisala je Ana Kokić na Fejsu.

– Gledao sam utakmicu i navijao iz sve snage. Toliko sam se drao da je moja žena mislila da će nas neko prijaviti. Uzrečica mi je bila – ‘ajmo sinovi neba moramo da ih nadigramo" – kaže glumac Gordan Kičić.

– Izginuli smo i mi gledajući utakmicu, kao i oni na parketu što su igrali. Za mene su oni zlatni momci, bez obzira na osvojenu medalju, jer je ogroman uspeh što smo se uopšte našli u finalu i to sa takvim pritivnikom kao što su Amerikanci – rekla je Tijana Dapčević.
 

Navijali svim srcem

– Naravno da smo pratili finale u košarci i navijali svim srcem za naše sportiste. Prvi zadatak je bio da majka uspava našeg sina, pošto je ujutro išao u školu, a onda smo Viki i ja zajedno gledali TV prenos. Uspeh je bio što su se orlovi našli u polufinalu, a van svih očekivanja je bila finalna utakmica, pogotovo što mnogi nisu verovali u naše momke kada su odlazili u Španiju. Našim reprezentativcima svaka čast, zaista su pokazali kako treba igrati srcem – kaže Dragan Tašković Taške.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here