pixabay.com

Kada odrasli psi obavljaju nuždu u kući ili stanu, uzrok tome može biti infekcija, bolest, starija dob ili anksioznost, a ponekad to čine namerno kako bi označili svoje teritorije.

Ako se miris urina sa tepiha ne ukloni potpuno, postoji šansa da će vašeg psa ponovno privući da obavi nuždu na istom mestu.

A kako biste se rešili tog neprijatnog mirisa i sprečili da vam se ponovo dogodi ista situacija, treba da uradite sledeće.

Prvo, upotrebite staru krpu ili peškir da apsorbujete svu tečnost, a zatim na to mesto nanesite sledeću mešavinu:

– četiri kašike vodonik peroksida
– dve kašike mlake vode
– nekoliko kapi deterdženta za sudove.

Nakon toga, možete koristiti smešu alkoholnog sirćeta i vode kako biste neutralisali miris urina. Dobro izribajte to područje krpom ili peškirom i ostavite da odstoji najmanje 20 minuta pre nego što isperete toplom vodom i osušite krpom.

Na kraju, pospite sodom bikarbonom po tom mestu kako biste apsorbovali preostali miris, prenosi Dogster.

U slučaju da se radi o osušenoj mrlji od psećeg urina, možda će biti potrebno koristiti nešto jači preparat od vodonik peroksida, deterdženta za sudove i sirćeta.

Na tržištu postoje specijalizovani proizvodi i sredstva za čišćenje tvrdokornih mrlja od psećeg urina. Takođe, tepih možete odneti u perionicu kako biste ga profesionalno očistili.

Ako se problem mokrenja u kući često javlja kod odraslog psa ili se pojavi iznenada, obavezno se konsultujte sa veterinarom. Problemi sa mokrenjem mogu biti povezani sa različitim zdravstvenim pitanjima, pa je važno proveriti da li postoji ozbiljniji uzrok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here