Jedva čekaju da počne

0

Ekspedicija ženske odbojkaške reprezentacije Srbije doputovala je iz Maribora u Trst, gde će igrati u B grupi Svetskog prvenstva. U nedelju uveče su imale jedini trening u dvorani Palatrst, u kojoj će se i odigrati sve utakmice iz ove grupe.
Na svakom velikom takmičenju, pa tako i na Svetskom prvenstvu, domaćinima pomažu volonteri koji su zaduženi za brigu o svakoj selekciji. O reprezentaciji Srbije u Trstu će brinuti Dragana Milošević i Aleksandra Pavlović, koje već duže vreme žive u Italiji i biće na raspolaganju igračicama i članovima stručnog štaba za sve informacije i pomoć.
– Nezahvalno je imati samo jedan trening u hali u kojoj će se održati turnir prve grupe, ali kako je nama tako je i drugim ekipama. Treba se adaptirati, a u nedelju smo preduzeli neke mere. Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo, vidi se da smo euforične i da sa nestrpljenjem to čekamo – rekla je Jovana Brakočević.
Osim s Turskom, naše odbojkašice će u grupi B igrati još i sa Brazilom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom. U drugom kolu, 24. septembra, igraće protiv Bugarske, a u trećem, 25. septembra, protiv Kameruna. Posle slobodnog dana, Srbija će 27. septembra igrati protiv Kanade, a u poslednjem, petom kolu, 28. septembra protiv Brazila.
Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe. Svetsko prvenstvo na programu je od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here