Ana se povredila a Jelena ide dalje

0

Najbolje srpske teniserke startovale su na velikom turniru u kineskom Vuhanu u različitom raspoloženju. Najpre je Jelena Janković opravdala ulogu favorita, iako je teškom mukom savladala Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 2:0 (6:4, 6:4), dok je nešto kasnije Ana Ivanović predala meč Ruskinji Anastaziji Pavljučenkovoj pri rezultatu 5:7, 5:6.
Jelena je u prvom setu uspela da napravi preokret. Gubila je sa 4:2, a onda je u svom prepoznatljivom stilu zaigrala kao što može i ume i sa četiri gema u nizu stigla do vođstva. Na krilima te igre letela je po terenu i u nastavku. Imala je vođstvo od 4:2, kada je počela da popušta. Mekhejlova je krenula da uzvraća (4:4), ali je Jelena na vreme zaustavila kola koja su krenula nizbrdo. Napravila je brejk, a zatim sigurno dobila gem na svoj servis i okončala duel u svoju korist.
Jelena će za narednu rivalku imati još jednu Amerikanku, Koko Vandevege.
Ana Ivanović nije imala sreće. Čudnom nebrigom organizatora, naša teniserka je morala na teren nepunih 30 sati posle trijumfa u Tokiju. Uprkos tome, Ana se skoro dva sata borila kao lav, ali je na kraju morala da preda meč zbog povrede leve butine.
Ana je odlično počela meč i povela sa 3:0, pri rezultatu 3:1 vodila 40:15, ali je Ruskinja uspela da preokrene i da napravi brejk. Od 3:3 do 5:5 vodila se ravnopravna borba, a Ana je posustala kada je servirala za ostanak u prvom setu.
Na početku drugog Ana je od 0:1 stigla do 2:1, potom od 3:5 do 5:5, ali je gubila snagu i koncetraciju. Umor i nervoza najviše su se odrazili na servis, pa je opet doživela brejk pri rezultatu 5:5. Tada joj je najpre ukazana lekarska pomoć, a kad je Ruskinja povela 6:5, Ana je odlučila da preda meč.
Prava šteta što Ana nije mogla bar jedan dan da odmori po dolasku u Kinu. Ne samo da je poražena, nego je i povređena u trenutku kada je bila u odličnoj formi.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here