Instagram
Jelena Gavrilović

Glumica Jelena Gavrilović izazvala je veliku pažnju u Londonu na premijeri britanskog filma “Gassed Up” u kome igra jednu od uloga. Ona se, sa ekipom filma, pojavila na crvenom tepihu londonskog Picturehouse Central, u kreaciji domaćeg dizajnera Stefana Đokovića.

Rođena je 18. januara 1983. godine u Beogradu, a odrasla u Lazarevcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Uporedo je pohađala muzičku školu i svirala violinu, a kratko je išla na časove džez pevanja. Stalno je odlazila u hotel Vis na šah. Inače je odrasla u šah klubu i u kuglani.

– Znam da ne izgledam kao da sam odrasla u šah klubu, ali ja sam u najranijem detinjstvu naučila da igram šah i to dosta dobro.

Nakon trećeg razreda gimnazije, upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bila je u klasi profesora Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere. Prvu ulogu Ruskinje Nine ostvarila je u drami “Na lepom plavom Dunavu” i pripala joj je jedna od nagrada na prestižnom niškom festivalu Filmski susreti. Nakon toga su joj dodeljene epizodne uloge u serijama “Ulica lipa” i “Poslednja audijencija” koja govori o životu našeg političara Nikole Pašića. Ne želi da bude popularna po svaku cenu zbog čega je odbila ponude koje su mogle da joj obezbede proboj na estradu. Zbog atraktivnog izgleda, imala je ponudu da se slika za časopis Plejboj, ali je nije prihvatila. Iako ima sve predispozicije da postane uspešna pevačica, do sada je snimila samo numere koje nisu komercijalne. Igrala je i u američkoj akcionoj komediji “Beži maco, beži”, snimljenoj u istočnoj Evropi, a tumačila je i lik vizantijske princeze Evdokije Anđel, prve žene Stefana Nemanjića. Pripremala se idući na časove jahanja, a pročitala je i nekoliko knjiga o ovoj istorijskoj ličnosti.

Godinama unazad Jelena pomera granice domaće mode.

– Dosta se družim sa stilistima i dizajnerima, tako da su oni imali uticaja na moj modni ukus. Trudim se da budem prikladno obučena u skladu sa događajem na kome sam – objašnjava ona.

Ističe da voli i poštuje holivudski glamur koji vlada na premijerama i festivalima. Krajem prošle godine, verila se sa dugogodišnjim partnerom Dariom. Za medije je u više navrata pričala koliko je srećna sa njim.

Kako je rekla, u njihovom slučaju niko nije napravio prvi korak, već su se osvajali međusobno. Imaju jednu zajedničku strast, planinarenje. On nije javna ličnost i ne voli da se eksponira u medijma, a ona poptuno poštuje njegov stav po tom pitanju.

– Dario je došao kao dar sa neba i kao čovek koji mi je pružio mir, jednu drugačiju vrstu podrške, meni potrebnu i on zato traje.

Ponosna je na svoj glas i na sinhronizaciju Diznijevog crtanog filma “Zaleđeno kraljevstvo”, a veliko priznanje dobila je i za lik Elze, za koji je izabrana među najbolje glasove i nominovana za Zlatni globus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here