Jeremić: Dolazak OEBS-a prekasan, usredsrediti se na bojkot

Vestionline, Tanjug
2
Tanjug

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da najavljeni dolazak posmatrača OEBS-a šest meseci pre održavanja parlamentarnih izbora “prekasan da bi imao bilo kakav uticaj na razvoj situacije”.

On je u intervjuu za Blic izneo tvrdnju da nema više vremena za uspostavljanje regularnih uslova za održavanje izbora na proleće.

– Taj voz je prošao i sada se treba racionalno usredsrediti na kampanju za bojkot – smatra Jeremić, dodajući da će za OEBS biti posla, ali tek pošto se, kako kaže, legitimnim sredstvima budu stvorili fer i pošteni uslovi.

Jeremić kaže i da je Narodna stranka odluku o bojkotu izbora donela tek posle detaljnog promišljanja, jer smatra da su iscrpljene sve ostale mogućnosti.

Upitan šta opozicija dobija bojkotom, on je ocenio da time skraćuje vreme do promene sistema, kao i da će bojkot uspostaviti “političko jedinstvo istinskih protivnika vlasti i isterati na čistac one koji su spremni na dilove i kompromise”.

Jeremić je na pitanje „šta dan posle izbora”, koje postavljaju oni koji dovode u pitanje odluku o bojkotu, rekao da je za njih koji su prelomili odgovor jednostavan i da će raditi kao i pre na tome da se promeni vlast.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here