EPA-EFE
Predsednik Irana Ebrahim Raisi

Naredna iranska uzvratna operacija protiv Izraela neće biti ”ograničena”, upozorio je predsednik Irana Ebrahim Raisi.

On je istovremeno dodao da je prethodna ”Operacija iskreno obećanje” bila kažnjivog, ali ne i sveobuhvatnog karaktera.

Povodom parade uoči Dana vojske, Raisi je istakao da je napad na Izrael bio najava SAD i ”pristalicama cionističkog režima” da su iranske oružane snage spremne da se odbrane, prenosi IRNA.

– Želeo bih da kažem zemljama regiona da su naše vojne snage kreatori bezbednosti, mirotvorci, da daju autoritet regionu i da su potpuno pouzdane – rekao je Raisi i poručio okolnim zemljama da ne saradjuju s Izraelom, kao i da ”nema potrebe za stranim snagama” u regionu.

Predsednik Irana je naglasio da vojna moć ove zemlje više nije izajmljena i da njom ne upravljaju strane snage, već da ona predstavlja autoritet ”velike nacije Irana”.

Raisi je dodao da su vojne snage uz narod, kao i da se zemlje regiona mogu osloniti na Iran, a oružanim snagama Irana je poručio da treba da budu ponosne na podršku pruženu palestinskom narodu u Gazi tokom napada na Izrael.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here