Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić je ponovo demonstrirao da je trenutno najbolji košarkaš na planeti. Blistavom partijom u kojoj je upisao 40 poena, 13 asistencija, sedam skokova, bez ijedne greške praktično je sam pobedio Minesotu 112:97 i doneo Denveru prednost u seriji 3:2 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Momak iz Sombora je bio raspoložen posle duela u kojem je na svečanoj ceremoniji primio treći put priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) najjače lige na svetu.

– Bio je to trenutak koji ću pamtiti ceo život. Osetio sam ljubav publike, saigrača, trenera i to je ono što je najvažnije – kratko je prokomentarisao dobijanje najvrednijeg individualnog priznanja u svetu košarke.

Protiv najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera postigao je 40 poena.

– Nije me čuvao samo Gober. Menjali su se njih trojica na meni, ako računate povremeno Andersona i četiri. Pokušavao sam samo da budem agresivan i čitam njihovu igru. Večeras sam uspeo u tome – skromno je rekao Jokić.

U petom duelu je momak iz Sombora imao dva zakucavanja i nekoliko neverovatnih pasova iza leđa.

– Ja sam čudo prirode! Zašto da ne pokažem svoje neverovatne atletske sposobnosti – u šaljivom tonu je rekao Jokić.

Posle meča Aron Gordon je rekao da je Jokić genije, dok je trener Majk Meloun ubeđen da je Srbin član Mense, organizacije u kojoj se nalazi ljudi sa visokim koeficijentom inteligencije.

– Preteruju. Nisam ni genije, ni član Mense. Zanimljivo – istakao je Jokić.

Šesti meč između Minesote i Denvera igra se u Mineapolisu u noći između četvrtak i petka od 2.30 časova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here