Jokić razmišlja kao pravi šampion: “Nekada moraš da se žrtvuješ za dobrobit celog tima” (VIDEO)

0
Printscreen: Youtube/ Denver Nuggets
Nikola Jokić

Više i nije vest kada se ujutru probudimo i vidimo cifre pored imena Nikole Jokića. Srpski košarkaš jednostavno dominira u dresu Denver Nagetsa, pomera sve granice i najozbiljniji je kandidat da na kraju sezone dođe do titule najkorisnijeg igrača, naročito uzimajući u obzir da su rezultati sastava iz Kolorada sve bolji.

On je posle pobede protiv Detroita, kojim je njegov tim došao do šeste vezane pobede u NBA ligi izjavio da je Denver pokazao da može da bude veoma kvalitetan tim, ali da takođe ima mesta za napredak. Upisao je 27 poena, osam skokova i 11 asistencija.

– Pokazujemo da smo dobar tim, ali pokazujemo isto da imamo mnogo praznih minuta. Dokazali smo da možemo da imamo sjajne i ne tako sjajne momente. Marej mnogo dobro šutira loptu, ali u njegovom odsustvu su iskočili svi ostali sa klupe. Imamo dosta oružja, tako da to govori o nečemu – rekao je Jokić.

– Ta ekipa od prošle sezone, kažem da smo tada ispisali istoriju, vratili smo se od 3-1 dva puta. Nismo se predavali, uvek sam to poštovao i lepo je bilo videti ih ponovo. Svi su inače zaista sjajni momci – istakao je srpski igrač.

Pokazao je Jokić šampionski mentalitet nebrojeno puta. Ono što njega jednostavno raduje je činjenica da ostali igrači takođe igraju dobro i da mu nije problem da se žrtvuje za njihovu dobrobit.

– Mislim da smo pobedili pet uzastopno od trejd dedlajna. Cela ekipa igra dobro. Mene što raduje je što neki drugi igrač iskače, da i mi sami shvatimo da neće biti samo jedan koji će da dominira. Moraš da žrtvuješ sebe za dobrobit tima. Kada sam rekao ja – nisam mislio ja, kao persona. Imamo više oružja – rekao je Jokić.

Zaključuje da će Denver morati svakako dosta bolje u plej-ofu, gde neće smeti da se opušta ni u jednom trenutku, kao recimo na meču protiv Orlanda kada je igrao korektno samo 24 minuta.

– Ne znam, tako bar deluje. U poslednjoj utakmici kada smo igrali sa Orlandom, bila je ista priča. Moramo da budemo malo više fokusirani. Nekada igramo samo jedno poluvreme i bude dovoljno, ali to ne sme da se dešava u završnici sezone – zaključuje Jokić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here