Tanjug/AP

To može samo Nikola Jokić! Najbolji košarkaš planete postigao je trojku, gotovo s pola terena, uz zvuk sirene, i na taj način doneo je pobedu Denveru protiv Golden Stejta – 130:127!

Šok i neverica na licu Stefa Karija, a eksplozija emocija kod Srbina i u kompletnom taboru “grumenja”.

Strašan meč odigrao je srpski košarkaš i prva zvezda Denvera. Jokić je susret okončao sa 34 poena, imao je 10 asistencia i jedan skok samo mu je nedostajao da zabeleži još jedan tripl-dabl.

Skromni Somborac za kog Amerikanci prečesto kažu da “pumpa” statistiku, još jednom je pokazao da je to apsolutno netačno. Jer, da je hteo mogao je da “nabaci” i taj jedan skok. Ali, Nikola igra svoju igru i ne prestaje da pomera granice.

Ovoga puta okončao je dramu za muk u dvorani Golden Stejta. Prvo je pogodio dvojku za izjednačenje – 127:127, a onda je u sledećem napadu uzeo loptu na 3,6 sekundi pre kraja, zaleteo se ka polovini protivnika i uspeo da pogodi preko ruke direktnog čuvara Lunija, sa gotovo polovine terena!

Da sve bude još lepše, pogodak je usledio uz zvuk sirene! Lopta je dugo putovala, imala je visok luk, a najbitnije je da je Jokić izbacio na 0,5 sekundi do kraja, a sve što se posle dešavalo je istorija.

Kakav šok za Golden Stejt koji je u poslednjoj četvrtini na šest minuta do kraja imao i višak od 18 poena – 123:105, ali ni to nije bilo dovoljno da se bace na kolena aktuelni osvajači NBA lige, predvođeni Nikolom Jokićem.

Kari je hteo da pojede, ma da proguta onu njegovu čuvenu gumu kao zaštitnik za zube po kojoj je poznat, dok je član stručnog štaba u Golden Stejtu Dejan Milojević poput velikog sportsmena, prišao do svog bivšeg učenika zagrlio ga i čestitao mu na neverovatnoj predstavi, krunisanoj trojkom s pola terena.

Uz nestvarnog Jokića, blistao je oporavljeni od ujeda rotvajlera Aron Gordon koji je ubacio 30 poena, uz devet skokova, na visini zadatka bio je Džamal Marej sa 25 poena, dok je Pejton Votson susret završio sa 19 poena.

S druge strane, u redovima “ratnika” bolji od ostalih bio je Stef Kari sa 30 poena, Klej Tompson brojao je do 24, a Džonatan Kuminga je postigao 16 poena. Golden Stejtu nije pomoglo ni što su trojica igrača sa klupe imali dvocifren učinak. Podžiemski i Šarić dali su po 13 poena, Vigins dva manje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here