Košarkaši Denvera savladali su Memfis u NBA ligi sa 139:137, posle dva produžetka, uz još jednu fantastičnu partiju Nikole Jokića.

Srpski centar ubacio je 47 poena, tri manje od rekorda karijere, za 45 minuta na parketu. Ujedno je imao 15 skokova i osam asistencija.

Jokić je dva puta je uspeo da vrati Nagetse iz mrtvih, kada je delovalo da je sve gotovo. Na parketu je proveo gotovo 45 minuta, a koliko je spreman da igra čak i u takvim uslovima govori podatak da je imao 20/31 na šutu iz igre. Jedini problem su mu bile trojke koje je šutirao 2/6, dok je samo pet poena postigao sa linije za slobodna bacanja. Sve ostalo je bilo uživanje za gledati.

 

Ključni momenat meča bio je kada je srpski centar pogodio oba penal za izjednačenje 20 sekundi pre kraja, a potom je u završnici drugog pogodio trojku za 137:134 čime je Denver prelomio meč.

Najbolje ga je pratio Vil Barton sa 28 poena (7as, 6sk), uz trojku za drugi produžetak, a 21 poen je postigao Majkl Porter uz 7 uhvaćenih lopti.

Obojica su pogodila po pet trojki. Pol Milsep i Džamajkl Grin su dodali po 12 poena. Potpuno su podbacili Aron Gordon sa 1/7 i Fakundo Kampaco sa 1/8 iz igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here