pixabay.com

Zbog nepoštovanja propisanih mera u vreme vanrednog stanja nadležnim tužilaštvima podneto je ukupno 181 krivična prijava.

Za 30 je određen pritvor, a isti broj je dobilo kućni pritvor.

Od ukupnog broja prijavljenih lica u periodu od 19. do 20. marta do 8 časova, 17 lica je navršilo 65 godina života i njima je izrečena zabrana kretanja, odnosno izlaska iz doma, kažu za Tanjug u pravosudnim organima.

U pitanju su izvršioci krivičnog dela “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i to zbog kršenja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije. Zbog istog krivičnog dela uhapšena su 63 lica, a protiv pet je već podnet optužni predlog nadležnom sudu. Jedna osoba je priznala krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom prema kojem joj je izrečena kazna kućnog zatvora od godinu dana. Pored toga, krivične prijave su podnete protiv 12 osoba (zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije) i to zbog nepostupanja po naredbi o organizovanju i sprovođenju mera karantina. U ovom slučaju pritvor su dobile tri osobe, a kućni pritvor takođe tri osobe.

2 KOMENTARA

  1. Јуре старце и старице као шинтери побеснеле и агресивне псе!
    Што тако не јуре и дилере?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime