EPA/VAldrin Xhemaj

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata su registrovana dva nova slučaja infekcije koronavirusom, pa je ukupan broj zaraženih 40, saopšteno je danas na konferenciji za medije Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

Novi slučajevi zaraze zabeleženi su u Severnoj Mitrovici, izjavio je epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

– Zavod za javno zdravlje je do sada obradio 304 uzorka sa sumnjom na Covid-19. Juče je uzeto 38 uzoraka, danas očekujemo da uzorkujemo 50 slučajeva. Povećali smo broj testiranja i zamolio bih građane da ne čekaju, da se po prvim simptomima respiratorne infekcije jave nadležnom domu zdravlja. Imamo dva nova slučaja zaraženih, to su dve osobe iz Kosovske Mitrovice muškog pola, pa u ovom gradu sada imamo ukupno 22 obolela – rekao je Antonijević.

V.D. direktora KBC u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je da se u ovoj ustanovi nalazi osam pacijenata koji su pozitivni na virus, da su stabilnog zdravstvenog stanja i vitalnih parametara.

– U Studentskom domu imamo 20 pozitivnih na koronavirus. Ono što je dobro, bliži se dan tokom sledeće nedelje kada ćemo te osobe ponovo testirati i u slučaju dva negativna testa one će biti u kućnoj izolaciji – rekao je Elek.

Elek je naveo da nema mesta za paniku, KBC je u potpunosti stabilan, sva odeljenja su u službi građana i da rade po instrukcijama Ministarstva zdravlja. On je apelovao na građane da ostanu kući, utrostruče sopstvenu higijenu i drže socijalnu distancu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here