EPA/Salvatore di Nolfi
Ženeva

Još jedan član diplomatske misije Srbije u Ženevi zaražen je virusom korona i nalazi se u bolnici, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

– Imamo drugog člana naše diplomatske misije u Ženevi, koji je takođe dobio koronavirus i koji je u dosta teškom stanju i trenutno se nalazi u bolnici u Švajcarskoj. To je naš drugi diplomata koji je oboleo – rekao je Dačić.

Ministar je naveo da se nada da je prvi član diplomatske misije kod kojeg je registrovan virus završio terapiju i da neće više biti definisan kao neko ko je zaražen.

Dačić je dodao da je u Švajcarskoj situacija malo haotična.

– Našem prvom diplomati su rekli da se 21. marta javi da bi se videlo da li mu je prošla korona. On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izlečen, a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, koga nisu hteli da puste u bolnicu u Švajcarskoj – rekao je Dačić.

On je rekao da će protestovati zbog toga. Dačić je istakao da ima državljana Srbije koji su teško bolesni, a nalaze se u inostranstvu. Dodao je i da se pravi pregled svih naših ljudi koji su zaraženi negde širom sveta.

– Juče sam video da ima troje Italiji, dvoje u Emiratima… U Italiji je jedna od tri osobe u teškom stanju – rekao je Dačić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here