M. Ninović
Domaćin pali sveću

U prisustvu članova penzionerskog društva pri Crkveno-školskoj opštini Grizsboro i drugih gostiju u nedelju je obeležena krsna slava Sveti Simeon Mirotočivi, praznik koji je posvećen ocu Svetog Save, osnivaču loze slavnih Nemanjića, velikom županu Stefanu Nemanji.

U skoro dvočasovnoj Božjoj službi i uz ceremoniju obreda osvećenja i lomljenja slavskog kolača, u dupke punom hramu vernika i ostalih gostiju, ovaj crkveni čin je obavio sveštenik Vladislav-Vlado Šipovac. Na kraju uobičajene nedeljne liturgije, sveštenik Šipovac je obavio i pričešće onih koji su postili i pripremili za ovo pričeščivanje i Božji blagoslov.

Domaćini krsne slave Sveti Simeon Mirotočivi, Jovanka i Luka Ninković, bili su sjajni domaćini. Domaćinski su ugostili oko 150 slavara i poslužili sve prisutne bogatim i ukusnim ručkom.

Domaćinstva slave za iduću godinu obavezali su se bračni par Živana i Staniša Jovanović, sa svojom cenjenom porodicom.

Pre, tokom i posle ručka muzički sastav Sima Bend zabavljao je goste uz raznovrsnu narodnu muziku, a najviše se viorilo narodno kolo u koje su se hvatale pretežno penzionerke, koje su delovale kao da su tek zagazile u početak mladosti. Igralo se uz muziku i pesmu sve do kasnih popodnevnih sati…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here