Jovanović: Potreban nam je DS

0

Srbija nema vladu, ima političku golotinju: Čedomir Jovanović
 

"Vreme je da razmišljamo o okupljanju sa idejom da se svaki atom pozitivne energije iskoristi. Da se napravi jaka politička organizacija sposobna da preuzme sve poslove", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora stranke u Beogradu.

 

On je ocenio da Srbija nema vladu već, kako je naveo, čoveka koji pokušava da prikrije "političku golotinju".

 

"Niko, pa ni on (premijer Aleksandar Vučić) ne može biti uspešan u poslovima koji se moraju uraditi da bi se izbegao slom koji je pred nama", rekao je Jovanović.

 

Lider LDP-a je članovima Glavnog odbora stranke poručio da je nužna politička mobilizacija stranke, uprkos tome što na izborima 16. marta nisu dobili potrebnu podršku građana i pozvao ih da ne dozvole da zavise od Vučića i njegovre Srpske napredne stranke (SNS).

 

Jovanović je kazao da njegova stranka o ideji okupljanja razgovara s ljudima koji nisu deo vlasti, a koji imaju veliko političko iskustvo.

 

"Potrebna nam je Šumadija Veroljuba Stevanovića, istok Boška Ničića, potrebna nam je Demokratska stranka", kazao je lider LDP-a, ocenivši da se do dogovora mora doći razgovorom o drugačijem kursu koji je potreban Srbiji.

 

On je kazao da je Srbiji, takođe, potrebna bespogovorna i kritička opozicija, jake institucije, plan i vizija.

 

"Živimo u plagijat državi, lažemo sami sebe o onome što smo bili i šta jesmo. U najlažljivijem evropskom društvu niko nema prava da bude iznenađen lažnim doktoratom lažnog univerziteta u lažnom obrazovnom sistemu", rekao je Jovanović.

 

Sednica Glavnog odbora LDP-a kasnila je 50 minuta, a Jovanović je govorio duže od sat vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here