Organizator igre naše reprezentacije govorio za sajt Himkija, svog novog kluba.

Posle dve sezone u Bajernu Stefan Jović (28) biće poslovođa ruskog tima Himki iz Podmoskovlja, učesnika Evrolige. Treneru Rimasu Kurtinaitisu se stavio na raspolaganje posle kratkog predaha od iskušenja na Svetskom prvenstvu u Kini, na kojem je Srbija bila peta.

– Na Mundobasketu smo bili i dobri i loši, ali nismo uzeli medalju, što nam je bio glavni cilj. Nismo se domogli ni Olimpijskih igara, moraćemo u kvalifikacije. Sve to nije ono na šta smo računali.

U početku ste pregazili protivnike s 40-50 razlike, a zatim ste izgubili od Španije i Argentine. Šta se desilo?

– Nekoliko reprezentacija u našoj grupi, ali i u drugim grupama, nisu imale kvalitet za Svetsko prvenstvo. Zato smo ih ubedljivo i pobedili. Onda nam je protivnik bila Španija, tim koji je, kao i naš, s velikom tradicijom. Imali smo loš dan. Osećali smo veliki pritisak naše javnosti, ali smo imali i druge probleme zbog kojih smo na terenu pokazali drugo lice. I Argentina je igrala sjajno. Dala nam je mnogo trojki. Loše smo igrali u odbrani. Taktika je bila dobra, ali je mi nismo sproveli u delo.

Koliko je Srbiji nedostajao Miloš Teodosić?

– Mnogo. Teodosić je naš lider, koji na sebe preuzima odgovornost u najtežim situacijama. Kad nam ne ide, emocionalno razgovara s nama, terajući nas da se prenemo i igramo bolje. Njegovo odsustvo je jedan od razloga zbog kojih nismo ostvarili plan.

Pobedili ste SAD? Je li to bila uteha?

– Ne znam. Uvek je dobro igrati s timom u kojem su NBA košarkaši, još ako bude pobeda, onda odlično. Naravno da smo bili radosni kad smo ih savladali, ali treba reći i da su Amerikanci posle poraza protiv Francuza u četvrtfinalu bili pali i samo su gledali kad će kući.

Jović je, govoreći zatim o klupskom planu, rekao da očekuje da Rusija bude još jedan iskorak u njegovoj karijeri, a da Himki budu konkurentan takmac i u Evroligi, ali i CSKA u VTB ligi.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here