Jović se otvorio Nemcima: U Realu nisam ni igrao, Zidan ne priča engleski, samo španski

0
EPA/Ronald Wittek
Luka Jović

Srpski reprezentativac Luka Jović, posle neuspešnog nastupa za Raal iz Madrida, trenutno je na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta za koji je već postigao 3 pogotka na tri utakmice. 

Tim povodom, Bundesligaš je organizovao konferenciju za medije na kojoj je Jović govorio o trenutnoj situaciji, a dotakao se i Real Madrida, kao i svog odnosa sa trenerom Zinedinom Zidanom.

– Imao sam mnogo pehova u Madridu i povreda i privatnih problema za koje jesam i za koje nisam kriv. Hteo sam da se vratim ovde da igram i da budem srećan. To je prednost za igrača, kada imam poverenje trenera i kada igram često – počeo je Jović obraćanje medijima.

– Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa njima. To su veliki profesionalci i među najboljim igračima na svetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vreme da se vratim u formu, u kondiciju.

 

Novinare je zanimalo da uporedi Zinedina Zidana i Adija Hitera.

– Ne bih sada ulazio u detalje. Sigurno je da su oni fenomenalni treneri. Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski… Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe – rekao je Jović.

Nemački novinari su bili uporni i još jednom su pitali Jovića zbog čega nije uspeo u “kraljevskom klubu”.

– Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol… Ovde je drugačije i osećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku.

Ipak, za sada još uvek nije spreman da bude starter, odnosno, da odigra svih 90 minuta.

– Imam bolove u mišićima koje vučem neko vreme, posle korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, videćemo kada će biti pravi trenutak. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučiti – poručio je Luka Jović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here