Junajtedu 750 miliona funti od Adidasa

0

Mančester Junajted potpisao je najunosniji ugovor u istoriji sporta, pošto će u narednih deset godina inkasirati 750 miliona funti od Adidasa.
Nemački proizvođač sportske opreme iskoristio je povlačenje američkog Najkija, pošto je očekivana suma bila prevelika čak i za njih, pa će "crveni đavoli", posle 13 godina, od sezone 2015/2016. nositi opremu Adidasa.
Čelnici sa Old Traforda imali su ponude i američkog Voriora i Ander Armora, ali im nije bilo previše teško da izaberu astronomsku ponudu Nemaca.
– Nama je čast da budemo partneri Mančester Junajteda, jednog od najuspešnijih i najvoljenijih klubova na planeti. Time smo se potvrdili kao lider u svom poslu i otvorili sebi prostor na mnogim tržištima. Istovremeno, ova saradnja ima veliki komercijalni potencijal, tokom trajanja ugovora očekujemo da zaradimo oko milijardu i po funti od prodaje proizvoda – rekao je Herbert Hajner, izvršni direktor Adidas grupe.
Novi ugovor za reklamu sa Ševroletom već je nadoknadio gubitke od neigranja u Ligi šampiona, a ovaj sa Adidasom je veliki trijumf poslovnog dela uprave najpopularnijeg britanskog kluba.

Najveći ugovori

Mančester J. Adidas 70 miliona/10 sezona 750 miliona
Čelzi Adidas 30 miliona /10 sezona 300 miliona
Barselona Najki 27 miliona /10 sezona 270 miliona
Real M. Adidas 31 milion /8 sezona 248 miliona
Arsenal Puma 30 miliona /5 sezona 170 miliona
Liverpul Vorior 25 miliona /6 sezona 150 miliona
Mančester S. Najk 12 miliona /6 sezona 72 miliona
NAPOMENA: svi iznosi su u funtama

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here