Hrvatska policija (Foto: Arhiva)

Hrvatska prvi put posle rata u službu vraća 2.000 penzionisanih policajaca zbog migranata i potrebe pojačanog nadzora državnih granica.

Inicijativu je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog, kako piše zagrebački Jutarnji list, pre svega višegodišnje migrantske krize i potreba pojačanog nadzora državnih granica.

Iako je reč o policajcima u penziji navodi se da su oni i dalje u vrhunskoj psihofizičkoj formi, stoji u vladinoj uredbi o koja stavjena u javnu raspravu.

Prema tom predlogu, MUP ima pravo da poveća brojčano policijski sastav za deset posto, a kako je u sistemu trenutno njih 18.291, znači da se može zaposliti još 1.829 pripadnika rezervnih policijskih snaga.

U vladinoj uredbi, između ostlaog, stoji da će Hrvatska u prvoj polovini naredne godine predsedavati Savetom Evrope, zbog čega će takođe biti potrebno anažovanje većeg broja policijskih snaga radi obezbeđenja i zaštite osoba i objekta, a što mogu da rade samo, kako se navodi, osposobljeni rezervni policijski službenici.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime