Kad lopta neće u gol!

0

Crvena zvezda ne može da izađe na kraj sa gradskim rivalima u ovoj sezoni. Fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije su savladali jedino Rad, na stadionu Obilića na Vračaru (2:1), ali pošto su prethodno eliminisani od istog protivnika, na istom mestu, u osmini finala Kupa Srbije (0:1). Poraženi su i od Partizana u Humskoj (0:1), dok je bod sa "Marakane", posle Voždovca (2:2), odneo i Čukarički (0:0).
A učinili su to "brđani", iako su od 27. minuta imali igrača manje pošto je pocrveneo levi bek Rajko Brežančić zbog dva žuta kartona za manje od dva i po minuta, u situacijama kada je pokušavao da zaustavi Darka Lazovića.
Crveno-beli nisu uspeli da pronađu put do mreže junaka utakmice Nemanje Stevanovića i još jednom su potvrdili da imaju ozbiljan problem kada je reč napadačkoj liniji u ovoj sezoni (tek su šesti u Superligi po broju datih golova – 15).
– Ne znam koliko nam je šansi potrebno. Čukarički se odlično branio, ali mi smo pogađali prečke, spoljni deo mreže… Lopta jednostavno nije htela da uđe u gol, ali ni to nije slučajno. I to mora da se zasluži. U protekle dve nedelje, posle svakog treninga, ostajali su da rade dodatno i Đorđe Rakić i Luka Jović i Đorđe Despotović, ali golova i dalje nema. Takođe, na utakmicama radimo neke stvari koje na treninzima ne dozvoljavam. Recimo, ko da dugu loptu na treningu mora da uradi deset sklekova. Želim da igru gradimo kroz pas. Ali, posle ovoliko promašenih šansi, uvukla se nervoza. Pritisak je veliki i onda preskačemo igru, radimo ono što ne bismo smeli – rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.
Mogao je Čukarički i do sva tri boda da je bar jednom iz više izglednih prilika Slavoljub Srnić, nekadašnji član Crvene zvezde, uspeo da nadmudri veoma raspoloženog na ovoj utakmici, ali i tokom cele sezone (primio je samo četiri gola u 12 duela), čuvara mreže domaćina Predraga Rajkovića.
– I to je veliki problem, što Slavoljub Srnić i Filip Stojković kao Zvezdina deca ne igraju u dresu Crvene zvezde, već u Čukaričkom. Veliki je to minus za naš klub, a oni zaslužuju čestitke, kao i njihov sadašnji trener Vladan Milojević i gazda Čukaričkog Dragan Obradović. Imaju tim već dugu na okupu – istakao je Lalatović.
Treneru crveno-belih ostaju glavobolje tokom dvonedeljnog odmora zbog obaveza reprezentacije Srbije. Njegova ekipa već skoro mesec i po dana nije vezala pobede, a na kraju utakmice sa "brđanima" je zvižducima sa tribina ispraćena u svlačionicu.
– Titula jeste imperativ. Ovo je Crvena zvezda i igrači moraju da se nose sa pritiskom koji nosi njen grb. Ja kada igram i nožni tenis hoću da pobedim i to želim da prenesem i na njih. Kada dođu na "Marakanu" moraju da zaborave navike iz bivših klubova. Od četiri utakmice ovde moraju da se dobiju četiri. Sve ostalo je katastrofa – zaključio je Lalatović.

 

Pečnik: Ja sam jedan od najvećih krivaca
Fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik je dugo posle utakmice "vrteo film" duela sa Čukaričkim. Dva puta je bio u prilici da glavom pošalje loptu u mrežu, ali se prvo isprečio štoper "brđana" Ukah Ugočukvu ispred gol – linije, a potom i prečka.
– Izvinjavam se navijačima, mnogo nam je teško pao ovaj rezultat. Propustio sam prilike i ja sam jedan od najvećih krivaca što nismo pobedili. Sada imamo pauzu od dve nedelje tokom koje moramo dosta toga da popravimo – rekao je Pečnik.

 

 

Rakić: Koštao sam ekipu dva boda
Nezadovoljan onim što je prikazao protiv Čukaričkog je bio i napadač Đorđe Rakić.
– Imali smo veliki broj prilika, a promašio sam i ja. Nisam uspeo da dam gol i tako sam koštao Crvenu zvezdu dva boda. Teško mi je, definitivno nisam imao dan – istakao je Rakić.

 

 

Milojević: Zaslužili smo remi
Trener Čukaričkog Vladan Milojević je naglasio da je njegova ekipa velikim požrtvovanjem stigla do remija na "Marakani".
– Došli smo sa željom da se nadigravamo sa Crvenom zvezdom. Znali smo da imamo šampiona ispred nas i hteli smo da vidimo gde smo. Žao mi je što smo ostali sa igračem manje jer smo zbog toga morali da menjamo i da se prilagodimo toj situaciji. Dogovorili smo se da preostalih sat vremena napravimo blok i bio sam siguran da ćemo imati šanse. Mogao je Slavoljub Srnić da reši utakmicu u našu korist, ali nije uspeo. U svakom slučaju, zaslužili smo remi – rekao je Milojević.

 

 

Matić: Isključenje je bilo prestrogo
Kapitenu "brđana" Igoru Matiću je u završnici utakmice pukla arkada posle sudara sa Lukom Jovićem, pa im je obojici ukazana pomoć.
– Bilo je i prošlo, a najbitnije je da smo osvojili bod koji vredi tri. Ušli smo u utakmicu sa namerom da nametnemo igru i u tome smo uspeli. Što se isključenja Brežančića tiče, bilo je prestrogo. To nema veze sa sportom, suđenje je bilo tendenciozno. Bio sam u inostranstvu i ovo nema nigde – naglasio je Matić posle utakmice.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here