Lična arhiva
Velika borba: Juniorsi su sad bili uspešniji

Tim veterana Beograda preko 35 godina poslednjih nekoliko sezona bio je najuspešniji sastav ovog sidnejskog kluba jer je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti. Znali su ovi iskusni igrači da osvoje duplu, pa i triplu krunu. I ove godine su ušli u završnicu Kupa i ligaškog takmičenja, ali su pali na poslednjoj stepenici. Najpre su u polufinalu Kupa nakon izgubili od hrvatske ekipe Sidnej Juniorsa sa 3:2, da bi prošle subote u velikom finalu opet izvukli deblji kraj od istog protivnika, izgubivši sa 3:0.

Beogradu je, inače, ovo bilo četvrto uzastopno finale Lige veterana. Zvuči neverovatno da su osvojili sva tri prethodna finala i da su, po pravilu, pobeđivali istog protivnika – Juniorse. Međutim, ovom prilikom hrvatska ekipa bila je uspešnija, ponajviše zbog toga što su veterani Beograda prikazali najlošiju igru u poslednjih nekoliko godina.

Niko u taboru našeg kluba ne prihvata činjenicu da je njihov usled povreda i suspenzija “okrnjeni” sastav opravdan razlog za lošu predstavu. Ukratko, u finalnoj utakmici našim igračima apsolutno ništa nije uspevalo, dok su Juniorsi bili na visini zadatka i zasluženo slavili. Jedina zamerka ide na račun glavnog arbitra, koji je na početku drugog poluvremena pri rezultatu 1:0 za Juniorse olako dosudio penal za ovaj tim.

Naime, napadač Juniorsa Anto Lalić našao se sam pred našim golmanom Dobricom Živanovićem, uputio je neprecizan udarac, nakon čega je Lalić zakačio Živanovića, a arbitar pokazao na belu tačku. To je omogućilo hrvatskoj ekipi da povede sa 2:0 i da prelomi utakmicu. Do kraja meča, usled pada koncentracije našeg tima, primljen je još jedan gol.

Uprkos tome, nikome u taboru Beograda ovaj poraz nije teško pao. Opšti je utisak je da je sportski i pobeđivati i gubiti, pa je sportska bila i atmosfera između dve ekipe i tokom utakmice i tokom dodele trofeja.

Davidoviću dva pehara

Veteranima Beograda su izmakli trofeji, ali njihovom prvotimcu Dejanu Davidoviću bile su pune ruke na godišnjoj Gala večeri Južnog Distrikta. Naš igrač dobio je dva pehara – jedan za najboljeg strelca Lige veterana, a potom i za drugog najboljeg igrača u protekloj sezoni. Deji majstoru ovo nije novina, jer je u protekle četiri godine, paralelno sa uspesima Beograda, obično dobijao titule za najboljeg igrača.