Trideset i sedmi Eurobasket u konkurenciji dama startuje 27. juna u organizaciji Srbije i Letonije. Upoznaćemo vas sa kalendarom i šemom turnira.

Niš, Zrenjanin i letonska prestonica Riga su domaćini grupa, dok je završnica u Beogradu. Srpske košarkašice su u Zrenjaninu, u “grupi smrti” sa Belgijom, Rusijom i Belorusijom.

Sve utakmice će Srbija igrati u “prajm tajm” terminu od 20:30. Prve rivalke iz D grupe sa kojima ćemo se suočiti u četvrtak od su Beloruskinje, namanje opasne, ali nikako za potcenjivanje.

Narednog dana igramo sa Rusijom, pa sledi dan odmora u subotu. Ekipa Belgije, četvrti tim sa prethodnog Svetskog prvenstva, dolazi na kraju grupne faze u nedelju. Verujemo da će rezultati biti dovoljno dobri i da neće doći do “biti ili ne biti” stanja za prolazak u narednu fazu protv vrlo kvalitetnog sastava.

Prvoplasirani tim svake grupe ide direktno u četvrtfinale. Drugi i treći timovi se ukrštaju u osmini finala po principu A2-B3, B2-A3 (1. jul – Riga) i C2-D3, D2-C3 (2. jul – Beograd). Pobednici iz ta četiri duela putuju za Beograd (u danu odigravanja jednog dela kostura, timovi druge lopovine putuju ka srpskoj prestonici)

Izabranice Marine Maljković obraćaju pažnju na C grupu u Nišu, gde su Italija, Turska, Slovenija i Mađarska. Naše utakmice će od te faze biti u “Štark” areni.

U četvrtfinalu 4. jula Srbija u odnosu na poziciju suočava se sa:

  1. Ukoliko su prve – čekaju pobednika B2-A3 (20:30)
  2. Ukoliko u 1/8 finala kao druge savladaju trećeg iz C grupe – sledi prvoplasirani iz B grupe (Francuska najveći favorit)  (15h)
  3. Ukoliko u 1/8 finala kao treće savladaju drugog iz C grupe – sledi prvoplasirani iz A grupe (Španija najveći favorit) (12:30)

Polufinale (6. jul):

  1. Ako kao prvoplasirani iz grupe prođemo – sledi pobednik A1/C2-D3 (18h)
  2. Ako kao drugoplasirani prođemo – sledi pobednik C1/A2-B3 (20:30)
  3. Ako kao trećeplasirani prođemo – sledi pobednik D1/B2-A3 (18h)

Ako ste vizuelni tim, evo grafičke šeme prvenstva:

Finale je zakazano 7. jula od 20:30, a meč za bronzu od 17:30. Srećno, devojke!

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here