Proslavljeni brazilski desni bek, koji je kao kapiten reprezentacije 2002. podigao peti i njen poslednji trofej za prvaka sveta, zapao u velike dugove.  

Spekuliše se da je Kafu (49), svetski prvak i 1994, koji je nedavno imenovan za ambasadora Mundijala u Kataru 2022, dužan skoro tri miliona dolara. Zbog toga je deo njegove imovine već otišao na doboš, a 15 objekata je pod zaplenom. Brazilski mediji objavljuju da je vlasnik ukupno 32 objekta, među kojima su i kuće i stanovi, mahom u Sao Paulu.

Zatvorena je i njegova fondacija koja je brinula o 950 siromašnih mališana iz predgrađa Sao Paula. Glasine o tome su se javile i dok je u Brazilu nedavno igran kontinentalni šampionat Južne Amerike. Kafu je u jednom intevjuu o tome rekao: “Realan sam čovek. Fondacija za 950 dece je veliki trošak. Morao sam da je zatvorim da bih otvorio novu s manjim brojem”.

Kafu je bio viđen da u brazilskom fudbalu dobije mesto koordinatora svih selekcija. Važio je za favorita u odnosu na Kaku i Žininja Paulistu. Verovatno da će njegova nova loša reputacija uticati da ne bude i postavljen na tu funkciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here