Pexels

Prema verovanjima astrologa, naš horoskopski znak (i podznak) utiče na baš sve aspekte našeg života, uključujući i stil. On se može uočiti i u uređenju našeg doma, a kada su u pitanju novogodišnji i božićni praznici – i u uređenju jelke. Zabavite se i u nastavku proverite kakvu jelku najviše voli pojedini znak i proverite da li ima istine u opisima.

Ovan

Ovnovi vole veselu i bogato uređenu jelku. Preopteretiće ga figuricama anđela, srcima i ostalim slatkim ukrasima.

Bik

Bikovi vole prirodne jelke, a umesto plastičnih kuglica odabraće prirodnije ukrase poput onih izrađenih od papira ili drveta. Veliki su gurmani pa kod njih na jelki često možete naći čokoladne kuglice, ukrase od bombona i ostale slatkiše.

Blizanci

Praznici su za Blizance prilika da pokažu svoju kreativnu stranu. U njihovom domu možete naići na jelku napravljenu na najkreativniji mogući način i u potpuno neočekivanim bojama.

Rak

Porodično nastrojeni Rakovi vole ideju američkog Božića poput onih koje gledamo u prazničnim filmovima, pa će u tom stilu biti uređena i njihova jelka.

Lav

Što veće, to bolje. Po pitanju ukrašavanja moglo bi se dugo raspravljati, jer Lavovi vole razne stilove, ali jedno je sigurno – njihova jelka će biti najveća. I najsjajnija.

Devica

Ovom znaku važno je samo da je jelka uredna. Devica će vam se prikrasti iza leđa kako bi popravila nakrivljenu kuglicu, premestila je jer nije postavljena simetrično ili zato što se ne uklapa u paletu boja na tom delu jelke.

Vaga

Vaga voli eleganciju čak i kada je u pitanju ukrašavanje jelke. Ona sigurno neće biti prenatrpana, izbegavaće višak ukrasa, napadne i u jarkim bojama i generalno se kloniti šarene američke verzije.

Škorpija

U domu strastvenih i glamuroznih Škorpija mogu se pronaći bogato ukrašena jelka prepuna zlatne ili crvene boje.

Strelac

Ovaj znak obožava prirodu i najčešće živi u skladu s njom. Umesto prirodne jelke, odlučiće se za sadnicu drveta u tegli. Ukrasiće je darovima iz prirode poput raznog voća i materijalima koje kasnije može reciklirati, a nakon praznika presadiće drvce u saksiju i pustiti da raste.

Jarac

Veliki tradicionalisti koji uglavnom priznaju samo prirodne jelke. Veštačke varijante ne dolaze u obzir, a svoje će drvo ukrasiti starim porodičnim simboličnim ukrasima koje brižno čuvaju i prenose s generacije na generaciju.

Vodolija

Baš kao i Blizanci, kreativne Vodolije vole neobične jelke poput npr. zidne varijante lažne jelke, napravljene od papira ili nacrtanog drveta.

Riba

Čaroban Božić san je svake Ribe pa u njihovim domovima često možemo naći sve popularnije bele jelke sa mnogo šarenih ukrasa, poput magičnih zvezda, anđela i drugim efektnim ukrasima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here