Medveđa usluga koju je brazilski levi bek učinio Zvezdi vratila nas je na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Izgleda da samo u Maradoninoj ruci čuči Bog, a da nema većeg vraga nego što je onaj koji se pritaji u rukama našeg fudbala. I uprkos neiskorišćenom penalu, Zvezda je u Pireju i s 0:0 bila na pragu trećeg mesta u svojoj grupi Lige šampiona, koje ju je selilo u šesnaestinu finala Lige Evrope. Desio se šok u 86. minutu.

Žander je na centaršut poleteo u kaznenom prostoru kroz vazduh kao kakav baletan. Lopta je opet pogodila tamo gde nije trebalo: iz Tomaneovog penala u prečku, a iz Olimpijakosovog pokušaja Zvezdinog igrača u nesvesno ispruženu ruku. Opet najstroža kazna čista kao suza ali u korist grčkog tima.

El Arabi je bio neumoljiv kao što je to bio gotovo u istom minutu i Ganjanin Asamoa Đan oči u oči s Vladimirom Stojkovićem u prvoj utakmici Srbije na Mundijalu. Afrički tim je oberučke primio poklon iz desne ruke Zdravka Kuzmanovića koga je lopta pogodila u preslikanoj situaciji kao s Karaiskakija večeras.

Pet dana kasnije naša reprezentacija je postigla jednu od najvrednijih pobeda u istoriji fudbala kod nas. Savladala je Nemačku s 1:0. Višestruki svetski prvak imao je veliku šansu da izjednači u 59. minutu, ali je Stojković odbrani penal Lukasu Podolskom. Lopta je u ruku pogodila Nemanju Vidića pošto je, kao i Žander i Kuzmanović, ostao kratak da je u skoku dosegne glavom, a dalje je đavo uradio svoje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here