Youtube/Windows
Windows 11

Ako imate nešto stariji računar, a hoćete da instalirate Windows 11, to je moguće iako vas “na papiru” neka ograničenja sprečavaju.

Zahteve koje je zvanično postavio Microsoft za računare kako bi Windows 11 radio kako treba, moguće je zaobići uz pomoć korišćenja komande “/product server” nakon što otvorite setup.exe Windows direktorijum prilikom instalacije.

Mnogi odustaju od prelaska na Windows 11 zbog toga što njihovi računari, prema datim specifikacijama, ne podržavaju novu verziju OS, a plus je rečeno i da TPM 2.0 čip mora biti na matičnoj ploči ili unutar procesora.

Jedan Twitter korisnik, međutim, objavio je skrinšot kojim je pokazao na koji način je uspeo da instalira Windows 11 na svoj PC iako to ne bi trebalo da je moguće (prema zvaničnim specifikacijama).

Prilikom pokretanja instalacije Windowsa 11, potrebno je da uđete u komandnu liniju i potom ukucate “setup/product server” – na taj način dajete komandu da se zaobiđe provera hardverske kompatibilnosti.

Ovaj Twitter korisnik je, doduše, napomenuo da je to isprobano u poslednjoj Canary verziji, pa je moguće da će Windows ukloniti ovu “rupu u zakonu”.

Fotografiju možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here